Handboll, SHE, Sävehof - Skuru

STORSEGER MOT SKURU

Även efter toppmötet med Skuru IK förblir IK Sävehof obesegrade i seriespelet den här säsongen. I paus var det ledning med 14–8 innan resultatet slutligen fastställdes med 30–20 på jumbotronen i Partille Arena.
– Långsamt gjorde vi ett ryck över hela matchen och gick inte ner i för stora dippar, sammanfattade huvudtränare Jesper Östlund insatsen.

Relativt nyss hemkomna från helgens bortamatch i Tyskland var Sävehof på jakt efter två nya poäng i seriespelet. På hemmaplan tog laget emot toppkonkurrenten Skuru på onsdagskvällen där Gulsvart omedelbart kopplade ett litet grepp genom att göra tre av matchens fyra första mål.

Marginalen på ett par-tre bollars försprång stod sig sedan stabilt fram till att det utökades ytterligare. Från straffkastlinjen skickade Frida Rosell in 11–7 innan Nina Koppang gjorde 12–7. Ännu ett mål i följd gjordes av Sävehof när Rosell hittade rätt även i öppet spel. I paus var det sex mål som skiljde när ställningen var 14–8.

Över 50 i räddningsprocent stod Johanna Bundsen noterad för i den första halvleken. Landslagsmålvakten fortsatte att stoppa motståndarnas avslut även efter pausen där två inledande räddningar tog henne upp på prick 60%.
– Bundsen var bra genom hela matchen och det är en trygghet att hon står där bak, sade Jesper Östlund.

Nu när Wilma Kroon Andersson avslutat karriären blir det mer fokus på Bundsen mellan stolparna:
– Hon är så van att ha press på sina axlar och jag vet inte hur många mästerskap hon har spelat, men pressen där är en annan än vad den är här. Jag är inte orolig att hon inte ska palla med trycket, men det är lite mer sett till belastning som man behöver ta hänsyn till.

Stenhårda distansskott i krysset från Koppang, dubbla fullträffar från Ida Sembe inom loppet av 16 sekunder och kamikaze-mål från Irma Wester Kocanovic. Sävehof fortsatte att mata på även i den andra halvleken.
– Det blev lite skakigt ett tag när vi gjorde några byten samtidigt, men sedan tog de tag i det på ett bra sätt och det slutade med en tiomålsvinst.

Slutresultatet skrevs till 30–20 där Sävehof tog säsongens nionde seger i följd.
– Jätteskönt! Sedan saknade de sin förstamålvakt och förstamittnia, det som avgör är att vi har mycket större bredd än vad de har. Vi hade även mer spets i dag och såklart är det superbra att vinna med tio mot ett topplag.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 7, Frida Rosell 5, Stella Huselius 4, Johanna Forsberg 3, Laura Jensen 3, Ida Sembe 2, Elin Heikka 2, Irma Wester Kocanovic 2 och Thea Blomst 2.

Skuru IK:s målskyttar: Amelia Lundbäck 5, Elin Åkesson 4, Rikke Nielsen 3, Malin Berndal 3, Felicia Palm Robertsson 2, Ellen Voutilainen 1, Jennifer Johansson 1 och Kaja Stojilkovic 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..

På neutral mark ställdes IK Sävehof mot Kristianstad HK i..