Handboll, SHE, Sävehof - Skövde

STORSEGER MOT SKÖVDE

Redan från start tryckte IK Sävehof på gasen och behöll sedan initiativet matchen ut när Skövde HF var på besök i Partille Arena. I paus var det ledning med tio mål och till sist stannade segerresultatet på 33-17.
– Jag är väldigt nöjd med professionaliteten som vi tar oss an matchen med i dag, sade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Onsdagskvällen var en handbollskväll av bästa slaget. Bara minuter efter herrarnas seger mot Kristianstad kastades SHE-mötet mellan IK Sävehof och Skövde HF igång. Sävehof visade tidigt klassen och var uppe i ledning med 4-1 efter drygt sex minuters spel. Det slog an tonen för fortsättningen. Ledningen ökade därefter stadigt och laget slutade aldrig trycka på framåt. I paus visade jumbotronen i Partille Arena 19-9.

Målfyrverkeriet från första halvlek fortsatte inte lika intensivt i början på den andra halvleken. Tre gulsvarta mål framåt under de första tio minuterna, samtidigt som fyra släppts in, gjorde att Rasmus Overby kände att det var rätt läge att ta timeout.
– Jag tog självklart timeouten för att jag inte var nöjd men det var ingen katastrof. Jag tog den för att vi ska utveckla oss själva och på så sätt ska vi inte vara nöjda med att vi spelade 3-4 under de första tio minuterna av andra, förklarar han.
– Det är viktigt att vi hela tiden ställer högre krav på varandra så att vi kan utvecklas.
Timeouten fick önskad effekt under resten av matchen och laget hittade rätt igen. Segersiffrorna blev slutligen 33-17 med tre sexmålskyttar i form av Emma Fernis, Elin Hallagård och Nina Dano.

Till den andra halvleken valde Sävehof att göra ett målvaktsbyte där Isabella Mouratidou kom in istället för Wilma Kroon Andersson. Den sistnämnde gjorde det bra i första med 43% i räddningsstatistiken och även ”Bella” imponerade. En straffräddning, parader där Skövde-spelare fick öppet läge och sammantaget en räddningsprocent på 62 gjorde att hon välförtjänt även utsågs till matchens bästa Sävehof-spelare.
– Båda målvakterna kom in och tog bollar, försvaret gjorde det också bra så det var flera enkla skott. Skövde gjorde 17 mål och det är jag väldigt nöjd med.
– Vi gjorde ett fantastiskt jobb i dag och det finns mycket att ta med, avslutade Overby.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..