Handboll, SHE, Sävehof - Heid

STORSEGER MOT SKARA

Fredagskvällen bjöd på en riktig målfest i Partille Arena. Med siffrorna 39–21 säkrade IK Sävehof säsongens andra seger i SHE när Skara HF kom på besök.
– Jag tycker att det var en jättebra match där alla bjöd till, sammanfattade huvudtränare Rasmus Overby prestationen.

Det var bortalaget som var först med att få utdelning på sitt anfallsspel. Skara hade 2–0 innan Ida Lagerbon gjorde Sävehofs första för kvällen – och det skulle komma mer från danskan. För det var spelaren med nummer 27 på ryggen som även ordnade kvitteringen när hon på egen hand ordnade ett friläge efter att ha snurrat bort sin motspelare.

Det gulsvarta ledningsmålet ordnade sedan Mathilda Lundström på kontring. 4–3 innebar den fullträffen och därefter tillät Sävehof inte gästerna att komma ifatt. Lagerbon fortsatte sin show när hon bjöd på en knivskarp genomskärare på quarterback-manér, vilket ledde fram till 5–3.

Ledningen etablerades på två-tre bollars marginal ner till Skara och innan halvtidsvilan skulle distansen öka ytterligare. Siffrorna på Partille Arenas jumbotron visade 14–9 efter 30 spelade minuter.

Laura Jensen inledde målskyttet efter pausen och i de två efterföljande anfallen fyllde Trine Mortensen och Nina Dano på det gulsvarta målkontot. De tre första målen i den andra halvleken var således Sävehofs och med en marginal på åtta bollar togs tydliga kliv mot de två poängen.
– I halvtid pratade vi om att de första tio minuterna av andra skulle vara viktiga, antingen skulle vi stänga matchen eller så skulle de få en känsla av att de var med. Där tycker jag att vi gjorde färdigt jobbet, konstaterade Rasmus Overby när han summerade matchen efteråt.

Jensen fortsatte att ha god utdelning även fortsättningsvis – inte minst från straffkastlinjen. Från sju-meters-markeringen hittade hon rätt vid fyra av fyra tillfällen denna kväll, vilket adderade upp i en total målskörd på sju. Dessutom serverade hon sina lagkamrater med fyra assists, vilket bidrog till att hon senare utsågs till matchens främsta spelare.

Hon hade dock gott sällskap i en väl genomförd match av samtliga inblandade. Till slut blev segermarginalen 18 bollar, med 39–21 som slutresultat.
– En jättebra genomförd match igen! Det var många som bjöd till och det var många som gjorde mål i dag.
– Kanske är det lite konstigt när man har gjort 39 mål, men jag tycker ändå att vi missade för många lägen. Vi skulle ha satt ett par till, men jag är absolut nöjd.

Med besked studsade Sävehof därmed tillbaka efter förlusten mot H65 Höör i den senaste omgången och laget står nu på fyra poäng efter tre spelade matcher.
– Det var extremt viktigt. Mot Höör fick vi inte ut det jag ville av laget, men i dag visade vi att vi är riktigt duktiga och något att räkna med framöver, avslutade Overby.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..