STORSEGER MOT ÖNNERED

IK Sävehof tog en bekväm seger med 34–20 borta mot Önnereds HK på fredagskvällen. När gulsvart väl tog ledningen så släpptes aldrig taget.
– I dag är det inte enbart en som ska lyftas, alla levererade och det är roligt, sade en belåten Rasmus Overby efter vinsten.

Det var en gammal bekant som inledde målskyttet denna kväll i ÖHK-hallen. Hanna Örtorp har lämnat Sävehof för spel med Önnered inför den här säsongen och det var hon som lyckades bryta 0–0-läget i kväll. Den gulsvarta kvitteringen lät dock inte vänta på sig när Mathilda Lundström omedelbart utjämnade. Ändå var det hemmalaget som etablerade en flermålsledning först.

Efter drygt 20 minuter vände Sävehof på matchen och sedan började det rinna iväg till gulsvarts fördel. Spelaren med flest noteringar i målprotokollet var Nina Dano som gång på gång hittade fina lägen. Totalt stod högernian för fyra mål under de första 30 minuterna som summerades med ställningen 14–8. Även dansk-duon Ida Lagerbon och Laura Jensen levererade framåt med tre mål var. Nyckeln till upphämtningen kan lokaliseras till försvarsspelet, enligt huvudtränare Rasmus Overby.
– Jag tror faktiskt att vårt 5–1 var det som stressade dem. Vi vände på matchen där och de hittade inga lösningar på det, sade han.

Klockan hann inte ens ticka upp på 60 sekunder spelade av andra innan laget hamnade i numerärt underläge. Det spelmomentet hanterades dock kontrollerat där lagen noterades för varsitt mål. Därefter drygade Sävehof ut ledningen ytterligare och knappt tio minuter in i halvleken tog Önnered timeout med 20–11 på resultattavlan.

Sävehof fortsatte dock att hålla hemmalaget på bekvämt avstånd. Ett effektivt kontringsspel visades upp och slutligen skrevs segersiffrorna till 34–20.
– Jag är väldigt stolt över hur professionellt vi tog oss an den här uppgiften. I dag var vi som en enhet och hjälpte varandra, med rätt beteende kommer man långt.
Overby tog upp unga Nina Koppang som exempel, vars inställning var strålande.
– Koppang ska exempelvis berömmas för att hon maximerar i hemspringen, slänger sig efter bollen och om det då missas några skott så struntar vi i det, för det kommer senare.

Framöver väntar fler matcher inför tävlingssäsongen. Efter storsegern mot Önnered kan vi åtminstone konstatera att laget för stunden ser välförberedda ut.
– Jag är förvånad att vi är så långt fram så här tidigt på säsongen. Jag tycker att vi har tränat väldigt bra och om vi kan bygga vidare på det här hela tiden så ser det bra ut. Det är jättepositivt, men det är inte nu som vi ska vara som bäst, sammanfattade Overby.

Sävehofs målskyttar
Laura Jensen 6
Nina Dano 5
Ida Lagerbon 5
Linnea Pettersson 5
Louise Rundcrantz 3
Mathilda Lundström 3
Nina Koppang 3
Linn Andersson 2
Thea Blomst 1
Ellie Nilsson Åström 1