Handboll, SHE, Sävehof - Skövde HF

STORSEGER MOT NYKOMLINGEN

På onsdagskvällen var IK Sävehof tillbaka i hallen där förra säsongens SM-guld säkrades. Nykomlingen GT Söder stod för motståndet i det som blev storseger med 31–20 i Eriksdalshallen.

Sävehof stod som ensam serieledare i Damligan/SHE efter sex spelade omgångar. I den sjunde väntade nykomlingen GT Söder, som inför matchen höll platsen som tabelljumbo. Det var dock hemmalaget som fick till spelet bäst inledningsvis när de klev upp i en 4–1-ledning. Söders Yasmin Domonji gjorde fem mål på de tio första minuterna och det var en frekvens som inte skulle få fortsätta.

Sävehof lyckades också få stopp på det. Ett målvaktsbyte tog Wilma Kroon Andersson in i matchen och att hon stoppade 75% av avsluten i den första halvleken var starkt bidragande till lagets möjligheter att vända på matchen. Efter knappt tjugo minuters spel satte lagkapten Linnea Pettersson dit kvitteringen fram till 9–9 och vid halvtid var det gulsvart ledning med 12–10.

De två första målen i den andra halvleken var det Sävehof som stod för och gapet på fyra mål som då uppstod skulle aldrig hotas. Till sist skiljde det elva bollar mellan lagen och Rasmus Overbys lag hade vunnit med 31–20. Bästa målskytt var Johanna Forsberg med åtta bollar i nät.

Det är alltså som serieledare i Damligan/SHE och med poäng i senaste Champions League-matchen som laget nu tar sig an superveckan i Partille Arena. Tre dubbelevenemang, från lördag 2:e november till lördag 9:e november, kan ses på plats för 150 kronor, gäller endast vid förköp på savehof.ebiljett.nu senast 2:e november.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..