Handboll, SHE, Sävehof - Kungälv

STORSEGER MOT KUNGÄLV

IK Sävehof fortsatte visa god form när Kungälvs HK besegrades på onsdagskvällen. Matchen i Partille Arena slutade 35–23.

Metodiskt byggde Sävehof upp en ledning som tog sin början när Nina Dano gjorde 1–0. Efter att ha växlat lite mål med varandra kom tre raka fullträffar för gulsvart signerade Ida Lagerbon, Mathilda Lundström och Trine Mortensen som såg till att avståndet ner till Kungälv för första gången började växa på allvar.

Från den punkten och in i halvtidsvilan pendlade Sävehofs ledning ofta mellan fyra och sex måls marginal. I paus var ställningen 16–10.
– Jag tycker att vi hade övertaget från början, men det kändes lite segt och vi fick inte riktigt det avståndet till Kungälv som vi kände att vi hade på gång, sade Rasmus Overby.
– De drog ner tempot och ville gärna ha långa anfall vilket gjorde att de till slut fick ett par enkla mål.

Mål av Dano och Jamina Roberts i inledningen på halvlek nummer två innebar att ledningen drygades ut ytterligare. Kontringsspelet var sylvasst, vilket tog sig uttryck på olika sätt med mål från flertalet spelare – var det inte Trine Mortensen ute till vänster så var det Ida Sembe till höger eller Elin Heikka som kom i andrafasen mitt i banan.

Genom hela den andra halvleken flöt spelet på bra och det hela avrundades med att Louise Rundcrantz elegant lobbade in 35–23. Segern innebär att Sävehof har tagit sex segrar på de sju senaste matcherna.
– Vi lägger inte ner så mycket energi på det faktiskt. Vi fokuserar väldigt mycket på att utveckla oss och för oss är det processen som är viktig, avslutade Overby.

Målskyttar IK Sävehof: Jamina Roberts 6, Nina Dano 5, Trine Mortensen 4, Laura Jensen 4, Ida Lagerbon 4, Thea Blomst 3, Louise Rundcrantz 2, Mathilda Lundström 2, Elin Heikka 2, Thess Krönell 1, Ida Sembe 1 och Nina Koppang 1.

Målskyttar Kungälvs HK: Kristina Zubonja 5, Linnéa Rundberg 4, Amanda Sjöstrand Hallman 4, Charite Mumbongo 3, Mia Lagumdzija 2, Madeleine Lindgren 2, Line Stenberg 2 och Amanda Borgström 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..