Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

STORSEGER MOT KARLSKRONA

Herrarna besegrade Karlskrona med 31–21. Det var andra raka storsegern efter flertalet jämna matcher där resultaten inte fallit Sävehofs väg.

– Vi gjorde vårt jobb och var disciplinerade och lugna, säger sjumålskytten Gzim Salihi.

Efter ett längre uppehåll på grund av landslagsuppehåll var det återigen dags för match i Handbollsligan. Sävehof åkte till Karlskrona för att försöka få med sig två poäng och därmed inte halka efter lagen i toppen av tabellen. Gulsvart kom senast från en seger över Aranäs med komfortabla 34–23 medan Karlskrona förlorade mot bottenkonkurrenterna Helsingborg med 25–28 i den förra omgången.

Matchen var jämn till en början men i mitten av första halvlek gjorde Sävehof ett ryck som gjorde att bortalaget kunde gå till halvtidsvila med ledning 18–11. Publiken hade fått se ett beslutsamt Sävehof som spelade oerhört bra bakåt vilket ledde till kontringar som Robert Wedbergs mannar utnyttjade bra. Högernian Gzim Salihi, som har fått ta ett stort ansvar i och med Johan Jakobssons skadefrånvaro, visade upp ett mästerligt skytte och hade gjort fem mål på de första 30 minuterna.

– Jag har fått mycket speltid och jag tycker själv att jag gör det bra. Sen är det vissa tekniska detaljer där jag slarvar och släpper några dumma lägen. Det är detaljer jag behöver slipa på, säger Gzim Salihi.

Den andra halvleken blev en transportsträcka för Sävehof. Gulsvart fortsatte dra ifrån från start och Karlskrona hade aldrig något att sätta emot utan Sävehof kunde spela ut stora delar av sitt register utan att förta sig. Slutsiffrorna skrevs till 21–31 och det var andra raka storsegern vilket var skönt efter flera matcher där resultaten inte trillat rätt för Sävehof.

– Vi gjorde vårt jobb och var disciplinerade och lugna. Vi straffade de när de gjorde tekniska fel och bakåt var det stängt, säger Gzim Salihi.

19-årige Salihi har nu gjort 36 mål på de tio inledande matcherna. Tillsammans med William Bogojevic och Jonas Larholm utgör de ett stort hot utifrån med sina tunga skott. Salihi berättar att det är en fördel att kunna gå bakom en spelare av Johan Jakobssons kaliber.

– Jag försöker väl ta efter att kämpa på precis som han gör och gå upp och skjuta precis som honom. Det är jätteskönt att ha en mentor som honom.

Samarbetar ni mycket?

– Ja, absolut. Han ger mig små tips här och där under träningen om hur jag ska positionera mig i olika situationer, säger Gzim Salihi.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..