STORSEGER MOT HIF

IK Sävehof avslutade Scandic Karlskrona Open med att besegra värdarna HIF Karlskrona med 35–26.

Michael Apelgren valde att satsa på en ung startformation i mötet med HIF Karlskrona. Snittåldern bland utespelarna låg på blott 20,2 år där spelare som Emil Berlin och Anders Forsell-Schefvert tog plats. En annan var Pontus Brolin som sannerligen utmärkte sig från sin position på nio meter. Redan under de fem första minuterna hade han hittat nätet vid två tillfällen och överlag var det en målrik start på matchen, något som varit ett återkommande tema för lagets matcher i Scandic Karlskrona Open den här helgen.

Sävehof var första lag att kliva upp i en tvåmålsledning. Det kom dock att dröja till den 27:e matchminuten och som så många gånger förr i halvleken var det Brolin som hittade nätet. Just två mål skiljde sedan lagen åt vid signalen för halva matchen spelad med 17–15 på resultattavlan.

I inledningen på andra lyckades Sävehof skaffa sig en större lucka ner till HIF. Rune Schröder och Anders Forsell-Schefvert var starkt bidragande till det med deras målskytte, medan Simon Möller levererade mellan stolparna. Ställningen stabiliserades kring fem-sex bollars ledning och mot slutet växte det ytterligare. Slutresultatet skrevs till 35–26 med ett par sena bollar som hittade in i Karlskronas tomma mål.

Sävehofs målskyttar
Pontus Brolin 9
Henrik Tilstedt 4
Rune Schröder 4
Anders Forsell-Schefvert 4
Emil Berlin 2
Adam Blanche 2
Gustaf Wedberg 2
Gzim Salihi 2
Emanuel Steen 2
Sebastian Spante 1
Henrik Rhåsson 1
Oskar Davidsson 1
Simon Möller 1