Handboll, SHE, Sävehof - Önnered

STORSEGER INLEDDE 2021

Redan från start visade IK Sävehof att de var inspirerade för uppgiften när det äntligen var dags för match i SHE igen efter ett längre uppehåll. Åtta bollars ledning i paus mot Önnereds HK utvecklades så småningom till seger 32–19.
– Det var en fin match för vår del, konstaterade Rasmus Overby efteråt.

Första matchen på nästan sju veckor för Sävehof i SHE-sammanhang spelades på trettondedag jul. Senast stod Önnered för motståndet, vilket de även gjorde denna gång. Däremellan var det först uppehåll på grund av EM-slutspelet i Danmark och sedan flyttades även dubbla matcher mot Lugi fram i spelschemat.
– Ärligt talat var jag ganska nervös inför den här matchen. Man vet inte helt var man står om man inte har haft några tränings- eller seriematcher på länge, erkände huvudtränare Rasmus Overby.

När det väl var dags för avkast såg spelarna i gulsvart dock mer spelsugna än ringrostiga ut. Redan från start tog laget kommandot och fick utdelning. Årets första mål noterades Mathilda Lundström för och på planens andra ände dröjde det fem minuter innan Wilma Kroon Andersson överlistades.
– Jag tycker tjejerna var extremt bra på att hitta rätt anspänningsnivå i dag och vi stängde matchen ganska tidigt. Vi gick upp i ledning plus åtta och det är vi nöjda med.

Åtta mål skiljde alltså lagen åt efter 30 minuters spel och när spelarna var tillbaka på planen fortsatte Sävehof anfalla. En relativt lång period med bollinnehav kring Önnereds försvar inledde halvleken och med domar-armen uppe tog Ida Lagerbon avslutet som letade sig in i mål och gav 19–10.
– Det blev lite att vi spelade av den andra halvleken utan att imponera jättemycket. Vi stod bra bakåt och fick till kontringsspelet bra men också uppställt kom vi till fina lösningar ibland, menade Overby som även passade på att berömma klurigheten i ÖHK:s spel.
– Jag tycker Önnered är ett bra lag som testade mycket taktiska grejer i dag.

Slutligen skrevs segersiffrorna till 32–19 och bland målskyttarna fanns två debutanter. Både Ida Sembe och Elin Heikka gjorde sina första matcher i damlaget i senaste matchen mot Önnered och nu var det dags att hitta nätet för första gången.
– Båda är spelare vi tror på i framtiden. De har gjort det bra på träning och då ska man också belönas med speltid.

Om knappt en vecka är det match igen. Då väntar bortamöte med Kungälvs HK som i skrivande stund ligger på nionde plats i SHE-tabellen.

Målskyttar IK Sävehof: 7 Laura Jensen, 6 Trine Mortensen, 4 Mathilda Lundström, 3 Ida Lagerbon, 3 Nina Dano, 3 Nina Koppang, 1 Ida Sembe, 1 Elin Heikka, 1 Thea Blomst, 1 Jamina Roberts, 1 Thess Krönell och 1 Sofie Börjesson.

Målskyttar Önnereds HK: 4 Linnea Säreborn, 4 Tilda Matthijs, 4 Anna Bardis, 2 Emma Olsson, 2 Nora Lundell, 2 Hanna Örtorp och 1 Tilda Olsson.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..