Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Kristianstad

STORSEGER INFÖR SLUTSPELET

Det har varit en grundserie fylld av toppar och mot IFK Kristianstad i den avslutande omgången kom ytterligare en. Med tio måls marginal vann IK Sävehof matchen när slutresultatet skrevs till 30–20.

Grundseriens sista omgång spelades i Partille Arena på onsdagskvällen när Sävehof tog emot Kristianstad, som inför avkast låg tvåa i tabellen. Det var en någorlunda målsnål start på toppmötet där Sävehof gick upp i ledning för första gången i matchen när Elias Ellefsen á Skipagötu avlossade ett stigande avslut som betydde 2–1.

Framförallt var det ett stabilt gulsvart försvar som satte prägel på matchen där Bertram Obling stod för fem räddningar, inklusive en stoppad straff, på de tolv inledande minuterna. Under samma tidsperiod tillät dansken endast en boll passera. Som följd kunde Sävehof etablera ett övertag som var åtta bollar stort när åtta minuter återstod av halvleken.
– När Bertram är så bra och vi bara släpper åtta i första halvlek mot Kristianstad så har vi spelat riktigt bra. Då har man alltid möjligheten att dra ifrån ordentligt mot alla lag, konstaterade Michael Apelgren.

16–8 var ställningen i paus och ledningen skulle växa sig ännu större när spelet visslades igång igen. Direkt efter att Sebastian Spante gjort 23–11 lade Kristianstad-tränaren, Jonas Wille, fram timeout-kortet för tredje gången.
– Det här blev till slut en av de lättare matcherna vi haft i Sverige i år och det är lite oroväckande att det på något sätt ska bli jobbigare mentalt när vi går in i slutspelet. Samtidigt är det såklart positivt att vi spelade väldigt bra i kväll.
– Vi fick en fullträff på alla sätt och hade egentligen städat av matchen tio minuter in i andra halvlek. Med tanke på matchens dignitet för Kristianstads del är jag överraskad, sade Sävehofs huvudtränare efter att segern bekräftats med 30–20 som slutresultat.

Seriesegern var säkrad sedan ett par omgångar tillbaka och strax efter slutsignalen fick spelarna ta emot guldmedaljer för prestationen. När grundserien nu är över tar nästa del av säsongen vid och redan till helgen är det slutspelsdags.
– Det är gott att vi är favoriter i mångas ögon, men det är också det svåra. Då har vi mer tyngd och press på våra axlar, så vi får se hur vi hanterar det. Samtidigt har vi varit favorittippade hela säsongen, men i ett slutspel ställs allt mycket mer på sin spets och det blir jobbigare för de lagen som har mer att förlora. Det måste vi klara av att hantera, menade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 6, Emil Berlin 4, Kelvin Roberts 4, Sebastian Spante 4, Rune Schröder 4, Felix Möller 3, Sebastian Karlsson 2, Jonathan Stenbäcken 2 och Pontus Brolin 1.

IFK Kristianstads målskyttar: Besard Hakaj 4, Philip Henningsson 4, Ludvig Åström 3, Markus Olsson 2, Vasja Furlan 2, Johan Nilsson 2, Alfred Ehn 1, Mattias Windahl 1 och Albin Selin 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..