Handboll, SHE, Sävehof - VästeråsIrsta

STORSEGER I SKÖVDE

På fredagskvällen kunde två poäng till IK Sävehof firas i Skövde Idrottshall. Med siffrorna 30–14 besegrades Skövde HF.
– Vi ville vinna matchen och var beredda att offra oss för att vinna varje millimeter, sade en nöjd Rasmus Overby efter segern.

Hemmalaget rivstartade genom att ta ledningen med 2–0 under den första matchminuten. 3–0 skulle det även bli innan Sävehof hittade nätet för första gången. Då var det Trine Mortensen som utan krusiduller slog till från klassisk vänstersex-position. Från andra kanten kontrade Mathilda Lundström in nästa reducering med ett avslut som hittade krysset. De två efterföljande målen för gulsvart stod Laura Jensen för, där det andra tog upp Sävehof jämsides och ställningen 4–4.
– De hade pratat om att de skulle hitta på lite i början och jag tycker att de lyckades med det. Vi låg under 3–0 till att börja med, men vi ska också ha beröm för att vi inte fick panik utan istället åt oss långsamt in i matchen, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Tio minuter var spelade vid kvitteringstillfället och i nästa gulsvarta anfall stänkte Mortensen in ledningsmålet. Övertaget skulle sedan behållas matchen ut. Ett första tydligt ryck sammanföll med att Ellie Nilsson Åström och Jamina Roberts gjorde entré på banan. Ledningen drygades då ut till fyra bollar och när det var dags för halvtidsvila hade den siffran stigit till sex.

13–7 var ställningen i Skövde Idrottshall när lagen återvände till planen för halvlek nummer två. Jensen tillhörde dem som tänkte se till att ledningen skulle öka ytterligare när hon skoningslöst kastade sig fram för att ordna halvlekens första mål. Slutligen skulle det skilja 16 mål mellan lagen när Sävehof besegrade Skövde HF med 30–14.
– Det var en konstig och hetsig match. Det kändes inte som att vi hade ett komfortabelt läge i matchen utan vi matade på och kollade inte så mycket på tavlan. Jag blev faktiskt lite förvånad att det slutade med att vi vann med 16.

Segern innebär att Sävehof har vunnit de fem senaste matcherna i SHE-sammanhang och i nästa match är det toppmöte med Skuru IK som väntar. Söndag 15:e november är det som gäller som matchdag med avkast klockan 14:00 i Partille Arena.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..