Handboll, SHE, Semifinal 4, SŠvehof - Skuru

STORSEGER I SHE-PREMIÄREN

IK Sävehof fick en riktig drömstart på SHE-säsongen 2018-19. Kristianstad HK slogs tillbaka med 32-14.
– Det var en jättefin match, säger nye huvudtränaren Rasmus Overby.

Senaste tävlingsmatchen slutade med ett Ida Odén-mål och efterföljande guldfest. På torsdagen var det tillbaka till verkstaden för Sävehof som inledde säsongens SHE-spel mot Kristianstad på bortaplan. Det går inte att säga något annat än att laget fick en smakstart då laget inte släppte in något mål under de första tio minuterna och samtidigt mäktade med sju mål framåt.
– Wilma (Kroon Andersson) var fantastisk i målet. Hela laget jobbade som djur och gjorde exakt vad vi hade kommit överens om, det lade grunden till segern, förklarar Overby.

För det här var ingen ledning som laget hade tänkt släppa ifrån sig. Olivia Mellegård gjorde tre av Sävehofs fem första mål och landslagsspelaren, som förlängde sitt avtal med klubben i början av sommaren, landade slutligen på sju fullträffar. I paus stod det 18-5 och vid minut 60 visade resultattavlan hela 32-14 till Sävehof.
– Det var en jättefin match, sublimt försvars- och kontringsspel. Visst finns det lite att arbeta på i offensiven, men det vi har fokuserat på fungerade som vi hade hoppats.

När Overby skulle sammanfatta matchen valde han att framhäva hela laget och pekade på att i princip samtliga utespelare hamnade i målprotokollet. Således var det en stark kollektiv insats som banade väg för den här premiärsegern och det finns förhoppningsvis mycket mer att se fram emot. Närmast väntar Skuru IK på torsdag (20:e september), då är det dags för hemmapremiär i Partille Arena.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..