STORSEGER I PREMIÄREN

På söndagskvällen var det äntligen dags för Damligan/SHE att dra igång igen. IK Sävehof fick bästa möjliga start i och med vinst 31–20 mot Skuru IK.

Sävehof ställdes mot Skuru och det var som att förra säsongens SM-finalserie fortfarande pågick. På banan var det dock till vissa delar ett nytt gulsvart lag som ställde upp med flera spännande nyförvärv som klev in och levererade. Initialt var det dock bekanta ansikten som gjorde avtryck när Wilma Kroon Andersson direkt levererade en fotparad och Nina Dano stod för premiärmålet.

Inledningen var jämn där lagen växlade mål med varandra innan Sävehof började kliva ifrån. Det var nyförvärvet på vänsterkanten, Trine Mortensen, som påbörjade rycket när hon med två raka mål såg till att ge laget en tvåmålsledning för första gången i matchen. Det gav tydlig påverkan på matchen och efter 30 minuter ledde Sävehof med 15–11.

Efter halvtidsvilan klev Sofie Börjesson för första gången i tävlingssammanhang in mellan stolparna i Sävehof-tröjan och imponerade med en gång. Förutom att rädda hälften av skotten hon fick emot sig, hann hon även med att göra sitt första mål för klubben.

Även utespelarna fortsatte att göra jobbet på bästa sätt. Försprånget på fyra bollar ökades så småningom till fem, sex, sju och med en kvart kvar att spela var ledningen uppe i nio måls marginal. När 60 minuter var spelade visade jumbotronen i Partille Arena 31–20 och det går inte att sammanfatta som annat än en perfekt premiär mot fjolårets finalmotståndare.