STORSEGER I ÖHK–HALLEN

IK Sävehof besegrade Önnereds HK med 32–22 i kvartsfinal nummer två efter att ha etablerat en tydlig ledning redan i den första halvleken.
– Vi är inte nöjda än men det var en jättebra vinst, konstaterade Rasmus Overby efter slutsignalen.

Efter det nästan två veckor långa landslagsuppehållet var det på onsdagskvällen dags att återuppta kvartsfinalspelet mot Önnereds HK. Vinsten i det första mötet gjorde att Sävehof klev in i ÖHK-hallen med 1–0-ledning sett till matchserien som helhet och ytterligare en seger skulle adderas till den räkningen efter match två.

Fyra minuter dröjde det dock innan Sävehof fick hål på hemmalaget. När Mathilda Lundström öppnade det gulsvarta målskyttet hade Önnered redan hunnit med att sätta två bollar i nät, men kvitteringen skulle inte dröja särskilt länge. På straff lobbade Laura Jensen in 2–2 och en annan dansk skulle ta laget upp i ledning för första gången. Ida Lagerbon nöjde sig dock inte bara med det, utan såg även till att göra de två efterföljande målen.

Precis som i det första mötet mellan lagen använde sig ÖHK av ett sju-mot-sex-spel. Den gången missades ett antal skott som skickades mot det tomma målet; samma visa skulle inte upprepas den här kvällen. Efter drygt 15 minuters spel hade Sävehof ryckt ifrån till 11–4 och i halvtid var ställningen 15–8.
– Det var en extremt bra halvlek där vi fick dem dit vi ville, menade huvudtränare Rasmus Overby som även passade på att hylla Sofie Börjesson som räddade mer än vartannat avslut hon fick emot sig i den första halvleken.
– Extremt bra målvaktsspel, härligt att se att Sofie var på den här nivån i dag!

Väl tillbaka på planen efter pausen fortsatte Sävehof att trycka på. Då fick laget hitta lösningar mot ett uppställt försvar, men det hindrade inte att sjumålsledningen utvecklades till såväl åtta som nio och tio bollars försprång.
– Vi hade alla nycklarna till deras anfallsspel i dag och det löste vi på ett jättebra sätt.

Slutligen blev det seger med 32–22 där Overby valde att rotera friskt och använda sig av många spelare. En av dem var den unga målvakten Ida Levin som fick sina första minuter i damlaget när hon hoppade in mellan stolparna.
– Det var skönt för mig att vila några av de mer etablerade spelarna och få använda bänken mycket. Jag är väldigt nöjd med hur spelarna agerade och betedde sig på banan.

Den tredje, och potentiellt avgörande, kvartsfinalen spelas på söndag i Partille Arena med avkast klockan 13:30.
– Det är inte vi som ska hitta nya lösningar utan det är Önnered som ska ut och gräva djupt i handbollspärmen, som vi säger. De får hitta på något nytt och utmana oss, så får vi se, summerade Overby sina tankar inför söndagen.

Önnereds HK:s målskyttar: Linnea Säreborn 8, Tilda Matthijs 5, Janita Svenheden 2, Victoria Strålman 1, Maria Sundin 1, Ewelina Ström 1, Hanna Örtorp 1, Tova Österwall 1, Tilda Olsson 1 och Anna Bardis 1.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 6, Laura Jensen 6, Ida Lagerbon 5, Nina Dano 5, Mathilda Lundström 3, Jamina Roberts 3, Thea Blomst 2, Linn Andersson 1 och Nina Koppang 1.

– Erik Malmqvist