Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Lugi

STORSEGER I FÖRSTA KVARTSFINALMÖTET

Med stora siffror vann IK Sävehof det första kvartsfinalmötet i ATG Svenska Cupen mot Alingsås HK. Matchen slutade 35–21 i gulsvart favör. 
– Jag är jättestolt över killarna, sade huvudtränare Michael Apelgren kort efter slutsignalen.

Med sig från shootout-spelet fick Sävehof med sig en ledning på 3–2 efter att Simon Möller avvärjt en av Alingsås möjligheter. Från avkast var det sedan jämnt med visst gulsvart övertag där Bertram Obling tidigt visade att han vaknat på rätt sida med flertalet energigivande räddningar.
– Han fick några svåra skott i början så procenten var inte så hög och speglade inte hur bra han var, men han var väldigt bra i dag. Simon var väldigt bra sist och i dag var det Bertram, så de utfyller varandra på ett bra sätt, menade Michael Apelgren.

Tjugo minuter in i matchen började Sävehof dra ifrån. Bland annat stod Jonathan Stenbäcken för tre mål i tät följd, men han hade även gott sällskap av flera lagkamrater där utdelningen kom från såväl höger, mitten som vänster.
– Det kändes som att matchen först var ganska lik som den var senast och sedan var det svårt att sätta fingret på vad det var som förändrades. Det var en lite märklig match där tempot var ganska lågt, så jag har svårt att sätta fingret på varför det blev som det blev, men jag är väldigt glad för att det gick såhär, sade huvudtränaren om det som senare skulle bli en storseger.

En som halvvägs in i matchen ännu inte presenterat sig i målprotokollet var Rune Schröder. Det rättade han dock till omgående efter pausen när dansken skickade in 20–14 med full kraft. Även Sebastian Spante glimrade från start i den andra halvleken och bidrog i allra högsta grad till att Sävehof skaffade sig en tiomålsledning med tio återstående minuter.

Slutresultatet skrevs sedan till 35–21, vilket betyder att Sävehof har med sig ett försprång på 14 bollar in i fredagens returmöte i Estrad.
– Vi var revanschsugna efter förlusten mot dem senast, så det var väldigt gott att se att vi tog flera lärdomar från den matchen och var skarpa, som vi tränare ofta pratar om. I dag var det få misstag, vi gav inte bort mycket och då är vi ett vasst lag.

Det var aldrig tal om att dra ner på tempot med tanke på att det är det sammanlagda resultatet efter två möten som avgör vilket av lagen som tar sig till semifinal.
– Från åttondelen lärde vi oss det när vi hade nio mål upp mot Ystad, men förlorade med nio där nere och så blev det shootout. Det är viktigt att jaga vartenda mål och det blir viktigt i returmötet att vi inte tror att vi har någonting klart.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Spante 6, Gzim Salihi 5, Sebastian Karlsson 5, Elias Ellefsen á Skipagötu 5, Jonathan Stenbäcken 4, Rune Schröder 4, Felix Möller 3, Pontus Brolin 2 och Kelvin Roberts 1.

Alingsås HK:s målskyttar: Niclas Barud 5, Mathias Pedersen 4, Rasmus Torbjörnsson 4, Jonathan Sandberg 3, William Andersson Moberg 2, Daniel Blomgren 2 och Jesper Filén 1.

— Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..