Handboll, SHE, Final 2,  Sävehof - Skuru

STORSEGER I FINAL 2

Efter en lite trevande inledning kom IK Sävehof igång rejält och kunde besegra Skuru IK med 34-26 i SM-final 2. 
– Vi jobbade oss in i matchen utan att få panik, sade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

Det var Skuru som inledde bäst. Tidigt tog de en tidig 4-1-ledning och efter drygt sex minuters spel stod det även 6-2 med fördel bortalaget på jumbotronen i Partille Arena. Vid den ställningen valde Rasmus Overby att lägga fram matchens första timeout-kort.
– Det är en SM-final på hemmaplan, då kan man offra allt och det är då vi är som bäst. Vi fick se ett helt annat lag efter timeouten som jobbade med armarna, fötterna och var aggressiva, menade Rasmus Overby.

Att samlingen av gruppen gav önskad effekt kan definitivt konstateras. Från underläge med fyra bollar klättrade laget förbi till ledning 7-6 efter bland annat tre mål signerade Olivia Mellegård. Vid det läget blev det istället dags för gästerna att ta timeout. Sävehof lyckades hantera det avbrottet i spelet vilket visades av att de både fortsatte att stänga igen bakåt och leverera framåt. Ledningen hade ökat till 11-6 innan Skuru sedan fick igång målskyttet igen. I halvtid hade avståndet mellan lagen ökat ytterligare och 18-11 var utgångsläget inför matchens andra hälft.
Blev du själv förvånad att timeouten fick så stor effekt?
– Ja, det måste jag säga. Skuru fick svårt att göra mål på oss när vi stod så bra bakåt.

Halvlek nummer två inleddes fint när Elin Hallagård gjorde mål direkt. Så småningom började Skuru dock krypa närmare, med drygt en kvart kvar att spela var avståndet nere på tre bollar och gästerna skulle komma ännu närmare. Det kom till och med en kvitteringsmöjlighet, men då var Mellegård snabbt framme, stal bollen och kontrade in 25-23.
– Nu efteråt sade jag till tjejerna att det inte får hända igen (vara nära att tappa en stor ledning). Det är kanske lite att man mentalt blir rädd för att spela handboll när man leder med åtta i en SM-final.

Att det målet kom i helt rätt läge är knappast en överdrift. Följdeffekten blev att gulsvart kunde kliva ifrån målmässigt igen och till slut blev det seger med övertygande 34-26. Detta innebär att det är Sävehof som har ledning med 2-0 i matcher inför SM-final 3, där det således finns chans att avgöra. Overby påpekar dock att laget tar det match för match och att de inte tar något för givet.
– Vi har förberett oss för att det ska bli fem matcher. Det finns många spelare som känns heta, till exempel bytte vi målvakt idag igen under matchen och det levererades direkt. Det är många med på båten och det är nyckeln.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..