Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

STORSEGER I DERBYT

I söndagens derby mot Önnereds HK passerade IK Sävehof tjugo gjorda mål redan under matchens första halva. Slutligen skulle 39–30 bli siffrorna som förkunnade att laget plockade femte segern i följd.
– Det var många saker som var bra i dag, summerade huvudtränare Michael Apelgren.

På jakt efter femte raka segern fick Sävehof en fin start på det som direkt visade sig bli ett målrikt derby. Försprånget var tre bollar stort samtidigt som matchklockan tickade upp på tio minuter när jumbotronen i Partille Arena visade 7–4.

Dubbelräddningar från Simon Möller, bakom-ryggen-inspel från Óli Mittún och hela 21 gjorda mål av Gulsvart i den första halvleken. Det bjöds på Sävehof-show under de 30 första minuterna där inte färre än elva av Michael Apelgrens spelare tog plats i målprotokollet.
– Vi lyckades ställa om snabbt och då blir vi jobbiga att möta. Vi har många snabba spelare, så det är inte lätt när Kelvin Roberts, Óli Mittún och company kommer i kontring, konstaterade huvudtränaren.

I torsdagens match mot Lugi var ett starkt försvar och truppbredden bidragande faktorer till segern. Samma recept skulle leda till två poäng även denna gång.
– Vi börjar få ett lite bättre försvar, vilket ger oss fler kontringar. Då kan man vinna sådana här typer av matcher lite mer komfortabelt.
– Jag tycker att Kelvin (Roberts) har kommit in och gjort det väldigt bra. I dag spelade ”Wille” (Andersson Moberg) mindre och då kan vi spela lite mer med Óli. Även Lasse Pedersen tar fina steg hela tiden.

Med 39–30 som slutresultat tog Sävehof femte segern i följd. Nu är det bara att göra sig redo för nästa utmaning då det är Ystads IF som står för motståndet på onsdag.
– Såklart är det en jättesvår match som väntar. Det är de regerande mästarna på bortaplan och vi har dessutom två mittnior och två högernior borta. Så det är en match där vi har allt att vinna och det ska bli skönt att gå in i en match på det sättet eftersom det inte är ofta som vi har den känslan. Det är även gott att vi har med oss de här poängen när vi nu går in i matcher som på pappret är ännu tuffare, sade Apelgren när han blickade framåt.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 8, Óli Mittún 6, Adam Blanche 4, Felix Möller 4, Kelvin Roberts 3, Lasse Pedersen 3, Marcus Lennernäs 3, Sebastian Spante 2, Malte Celander 2, Alexander Westby 1, Pontus Brolin 1, Tryggvi Thorisson 1 och William Andersson Moberg 1.

Önnereds HK:s målskyttar: David Sandberg 8, Pelle Segertoft 5, Markus Thorbjörn 4, Jonathan Wiklund 4, Erik Karelius 4, Hugo Forsberg 2, Mishels Liaba 2 och Andreas Berg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..