Handboll, SHE, Sävehof - Skuru

STORSEGER I BODEN

Efter förlusten borta mot Györi i Champions League väntade ännu en lång resa när Boden var nästa motståndare i SHE/Damligan. Den här gången skulle resan leda till två poäng efter vinst med hela 35–19.

Det bjöds på en målrik inledning med tre mål var efter tre minuters spel. Den frekvensen gick naturligtvis inte att bibehålla, men det fortsatte att vara en jämn start på matchen. Under den inledande tjugominutersperioden skiljde det som mest ett mål mellan lagen. Det var Ellie Nilsson Åström som sedan ändrade på det när hon skickade in sitt tredje för kvällen fram till 10–8-ledning för gulsvart.

Det blev starten på det ryck som i slutändan skulle leda till två poäng för Sävehof. Vid halvtid skiljde det fem mål mellan lagen och det var en försmak på hur matchen skulle fortsätta. När fyra av de fem första målen i halvlek nummer två kom från Sävehof-spelare utvecklades ställningen snabbt från 15–10 till 19–11.

Sävehofs trupp är ung den här säsongen och denna torsdagskväll bidrog ett par av lagets tonåringar med mycket. Exempelvis stod 17-åriga Kajsa Lindberg för fyra mål framåt och 19-åriga Nora Lundell satte dit sin första boll i Damligan/SHE.

Till slut blev det vinst med 35–19 och nu väntar återigen Champions League-spel i nästa match. För på söndag är det hemmapremiär i Europa-spelet för damlaget när slovenska RK Krim Mercator kommer till Partille Arena.

Fler nyheter

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..

På neutral mark ställdes IK Sävehof mot Kristianstad HK i..