Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

STORARTAD VÄNDNING I CL

Fem bollars underläge i paus förvandlades till Sävehof-seger med 25–24 i den andra gruppspelsmatchen i Champions League.
– Vi visade att vi är med och tävlar i Champions League på allvar, sade Sävehofs Stefan Sunajko efter vinsten.

Efter vinsten i Champions League-premiären mot Cocks var det äntligen dags för första hemmamatchen i Europa-spelet. HC Eurofarm Rabotnik hade rest till Partille och gästerna från Nordmakedonien kom närmast från uddamålsförlust mot Sporting.

Onsdagskvällens match började i högt tempo där William Bogojevic inledde målskyttet efter en blixtrande kontring. Publiken i Partille Arena fick se en inledning som präglades av jämnt spel, men där Eurofarm Rabotnik relativt tidigt ordnade ett försprång som pendlade mellan ett och ett par bollar.

Inget av lagens sex-mot-fem-spel övertygade under matchens första halva. En som olyckligtvis orsakade tre tillfällen i numerärt underläge var Gzim Salihi som därmed hade spelat klart för kvällen redan efter 28 minuters spel. Fram till dess hade lagets nummer 22 sett mycket het ut och flugit fram på sitt karakteristiska sätt.

Mot slutet av halvleken ökade bortalaget sin ledning och var fem bollar upp efter 30 minuters spel. Jumbotronen visade att Sävehof hade som utgångläge att försöka vända 10–15 under matchens andra halva.

Lagkapten Jonathan Edvardsson tog tag i taktpinnen i starten på andra när han först satte dit halvlekens första mål och inte ens minuten senare ordnade en utvisning på Eurofarms Mirko Radovic. Den energifyllda starten innebar att Sävehof stod för fyra av halvlekens fem första mål och – om det var någon som hade tvivlat – så var det onekligen match igen.

Agust Eli Björgvinsson visade upp sin högsta nivå i mål och framåt var det till slut Sebastian Karlsson som fixade kvitteringen på egen straffretur. Med sitt femte mål för kvällen såg han även till att ta gulsvart upp i ledning.

En av matchens absoluta höjdpunkter var när unge Emil Berlin med en diagonalpassning hittade fram till András ”Nunu” Koncz som lyfte från marken och både tog emot bollen och hann sätta dit den i mål innan han var nere. Handbollsgodis på högsta nivå!

Vackrast av allt var dock att ledningen höll hela vägen fram till att domarna blåste av matchen och Sävehof, turneringens yngsta lag, har därmed säkrat ytterligare två poäng i Champions Leagues Grupp C. Segersiffrorna blev 25–24.
– Vi var lite statiska i första halvlek men i andra visade vi karaktär. Vi visade vad vi hade pratat om i halvtidspausen, sade en glad Stefan Sunajko på presskonferensen efter matchen.
– Att vi startar Champions League med två vinster på två matcher ger oss ännu mer hopp inför framtiden!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..