Handboll, Handbollsligan, Önnered - Sävehof

STEKHET SALIHI ORDNADE EN POÄNG

IK Sävehof fick med sig en poäng borta mot IFK Skövde på måndagskvällen. Det var en jämn match där det hela avgjordes med matchens sista avslut.

Den första halvlekens stora spelare var utan tvekan Gzim Salihi. Med handleden vred högernian snyggt in IK Sävehofs första mål i matchen och levererade sedan även de efterföljande fem. På så sätt hämtade laget upp den tidiga ledning IFK Skövde skaffat sig efter två tidiga bollar i nät från straffkastlinjen.

William Bogojevic spräckte sedan Salihi-sviten av mål när det istället var vänsternian som tryckte in 7–7 i numerärt underläge. Det skulle visa sig att det var just den duon som målmässigt skulle stå ut under hela matchen för Sävehof.

Efter en jämn inledning lyckades hemmalaget sticka iväg efter ungefär 20 minuters spel och hamnade fyra bollar upp. Avståndet skulle dock krympa innan den första halvleken summerades då Skövde var i ledning med 13–11.
– Vi löste inte riktigt vårt offensiva försvar mot dem i det skedet och sprang bort oss för lätt. Då gick vi ner och spelade mer 6–0-försvar och fick mer träff i framförallt den andra halvleken. Vi fick nästan bort deras högersida helt där de gjorde mycket mål i första, analyserade huvudtränare Kristian Berndtsson.

Defensiven fungerade bättre i andra och även framåt fick laget en positiv start. Jonathan Edvardsson och Christoffer Brännberger gjorde halvlekens två första mål och såg därmed till att Sävehof klev upp jämsides med hemmalaget igen.

Som de två första målen indikerade, spreds målskyttet ut bland några fler spelare under den andra halvleken. När Sävehof för första gången tog ledningen var det dock Salihi som ordnade det på straff. Skövde vände sedan tillbaka till uddamålsledning i deras favör igen och i den täta duell med mål i anfall efter anfall som därefter uppstod var det nu inte minst Bogojevic som ledde de gulsvarta styrkorna. Totalt levererade han åtta mål denna kväll.

Utgången av matchen skulle bestämmas i det absoluta slutskedet där Sävehof fick en sista möjlighet att ordna poäng. Med fem sekunder kvar att spela fick Sävehof ett frikast och med matchens allra sista skott fick Salihi läget och smällde in sitt första spelmål i den andra halvleken och sitt tionde totalt. Därmed ordnade han en poäng till Sävehof med 26–26 på resultattavlan.
– När man reflekterar lite efter matchen så hade vi möjlighet att få med oss två poäng, men vi låg under i slutskedet och lyckades kvittera två gånger. 
– På hela förra säsongen tappade Skövde två poäng på hemmaplan och nu har vi tagit en av dem.

Berndtsson kommenterade även tiomålsskytten Gzim Salihis insats och fokuserade inte enbart på det offensiva.
– Han var bra i dag! Det var en period i kanske framförallt andra där han missade lite skott, hade nån bortkastad boll men fortsatte ändå hela matchen och till slut avgjorde. Jag tycker att han utvecklas även bakåt och det är viktigt att vi kan använda honom åt båda håll.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..