Abbe_Partilleambassador

STEFAN ALBRECHTSON PARTILLE AMBASSADÖR 2022!

Abbe utsedd till årets Partilleambassadör

Partille kommuns ambassadörspris 2022 går till Stefan ”Abbe” Albrechtson, klubbdirektör för Sävehof – världens största och Sveriges mest framgångsrika handbollsförening. Priset delades ut i samband med Partille Gymnasiums traditionsenliga studentutspring.

  • Det känns helt underbart att bli ambassadör för Partille, Sveriges bästa idrottskommun och min hemkommun. I Partille växte jag upp, gick i skola, fick mitt första och enda jobb och bildade familj, säger Stefan.

Stefan Albrechtson började som konsulent på Sävehof under 1970-talet och har sedan dess varit med och utvecklat klubben. En klubb som betyder oerhört mycket för honom men också för Partille.

  • Jag har haft förmånen att tillsammans med otaliga kollegor, ledare och volontärer ta emot hundratusentals ungdomar från olika länder under Partille Cup. Men kanske än viktigare, få vara en del av Sävehof med utgång att fostra ungdomar till goda samhällsmedborgare varav några av dessa fått spela OS, vinna VM-, EM- och SM-guld samt kunnat leva på den idrott man en gång aldrig trodde när man började i handbollsskolan. Genom hela min tid som idrottsledare i Partille har det goda, nära, öppna och integrerade samarbetet med kommunledning, fritid, gymnasium, grundskola och näringsliv varit en förutsättning för framgång. Tack Partille!

Motiveringen till årets ambassadörspris lyder: 

I mer än 40 år har ”Abbe” arbetat för Sävehof. Föreningens elitframgångar och Partille cup, världens största handbollsevent, har satt Partille på kartan. Sävehofs breda barn- och ungdomsverksamhet har gett tusentals Partillebarn upplevelser, rörelseglädje och gemenskap.  

  • Det är en ära att få dela ut detta pris till en Partille-profil som genom sitt värv sätter Partille på kartan, och som under lång tid bidragit till en aktiv och glädjerik fritid för så många Partillebarn”, säger kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M)

Om priset:

Varje år delar Partille kommun ut ett ambassadörspris till en person som genom handling eller annat sätt sätter Partille på kartan. I år tilldelas Stefan Albrechtson Partille kommuns ambassadörspris. Bland tidigare pristagare hittar vi till exempel Petra Mede, Linda Fyrebo, Casper Janebrink och Bella Gulldén.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..