Handboll, Handbollsligan, Sävehof - OV Helsingborg

STARKA FRÅN START MOT IFK YSTAD

IK Sävehof tog två poäng mot IFK Ystad efter att ha haft kommandot från start till mål. Till sist skiljde det fem mål mellan lagen, med 30–25 som slutresultat.

När lagen möttes i Ystad i oktober slutade det med uddamålsförlust. Redan från start visade Sävehof att poängtappet från i höstas inte skulle upprepas när en ledning på två-tre bollars marginal ner till gästerna etablerades i ett tidigt stadie.

Omställningsspelet var ofta skoningslöst när exempelvis Sebastian Karlsson flög fram längs högerkanten så fort bollen erövrats och vid ett tillfälle sprintade Jonathan Edvardsson förbi samtliga motståndare när spelet sattes igång blixtsnabbt efter ett baklängesmål.
– Det var väldigt positivt, menade Michael Apelgren.
– I dag var alla jätteduktiga i den fasen och det blir också en konsekvens när man har alla sex spelare kvar på planen och kan springa. Där är vi starka just nu och det ska vi försöka bygga vidare på.

Vid signalen för halvtid hade övertaget utvecklats till 16–10 och i inledningen på andra ökade Emil Berlin på från högernio-position. Sävehof hade således fortsatt kommandot och Ystad kom inte närmare än fyra måls marginal i den andra halvleken.
– Jag kände att vi hade god kontroll. Sen kan såklart allt hända när det bara blir fyra, men jag kände att vi stod så pass bra i vårt 5-1-försvar att det skulle mycket till om de skulle vända och då fick ändå deras målvakt blomsterkvasten, sade Apelgren och syftade på att Henrik Nordlander i Ystad-målet belönades med utmärkelsen som bäst på plan i motståndarlaget.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 30–25 och efter en sådan prestation finns förstås flera spelare att hylla.
– Jag tycker att det är jättemånga som gör fina saker. Berlin gjorde en fin match, (Henrik) Tilsted är fin som center och sen är det roligt att se hur rutinerad Felix Möller börjar bli, eller se ut, även om han bara är 02:a.
– Det positiva med att vi har så pass många nyckelspelare borta är att vi får chansen att spela med många som är födda 00 till 02, vilket bådar gott för framtiden, avslutade huvudtränaren sitt resonemang efter kvällens seger.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 8, Henrik Tilsted 8, Rune Schröder 5, Emil Berlin 3, Adam Blanche 2, Pontus Brolin 2 och Jonathan Edvardsson 2.

IFK Ystads målskyttar: Jesper Gustavsson 8, Linus Fernebrand 4, Jonathan Mollerup 3, Christoffer Schnell 3, Oskar Cosmo 3, Marius Ferkingstad 2, Jostein Epland 1 och Filip Långh 1.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..