Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

STARK UPPHÄMTNING I DERBYPREMIÄREN

IK Sävehof fick med sig en poäng från premiären av Handbollsligan säsongen 2018-19. En imponerande avslutning är något att ta med, men överlag finns det mer att hämta.
– Vi är inte alls nöjda. Vi kan mycket bättre än det här, sade matchens bästa målskytt Jonas Larholm efter slutsignalen.

Premiärdagen, av vissa kallad årets bästa dag på grund av de oändliga möjligheterna och att alla startar från noll, var äntligen här på lördagen. För motståndet stod Redbergslids IK i det näst sista derbyt i Lisebergshallen och med facit i hand blev det väl kanske inte årets bästa dag, trots allt. Göteborgsregnet välkomnade besökarna utanför hallen och sedan befann sig Sävehof i underläge i nästan hela matchen. Avslutningen var dock mycket stark och en poäng kunde räddas.

Redbergslid fick bäst start på matchen och kunde göra mål på deras två första avslut i matchen. Sävehofs första notering i målprotokollet kom sedan via Jonas Larholm som hittade rätt från strafflinjen. Derbystämningen steg rejält en kvart in i matchen när tre utvisningar (en Sävehof, två RIK) delades ut i samma sekvens. Det glesa RIK-försvaret lyckades dock inte utnyttjas fullt ut och hemmalaget kunde behålla ledningen halvleken ut, 13-10.

Halvlekens sista mål gjordes av Sebastian Karlsson som även visade sig vara het i inledningen av andra. Han bröt en passning i defensivt läge för att sedan ge kantkollegan Viktor Ottosson fritt läge att göra halvlekens första mål. Sedan följde flera minuter med storspel från Tobias Thulin i Redbergslidsmålet som gav hemmalaget möjligheten att kliva ifrån igen.

Ett direktrött kort på linje-nyförvärvet Christoffer Brännberger efter drygt 40 minuters spel hade kunnat ta hårt. Men laget gav sig aldrig, utan närmade sig istället hemmalaget. Som mest var det målmässiga avståndet sex bollar under den perioden, men ett gäng snabba fullträffar halverade det avståndet på bara några minuter. En underbar tåparad och ett distansavslut signerat Oskar Sunnefeldt krympte sedan avståndet till blott en bolls marginal. Jonas Larholm kvitterade sedan efter ett cirkusnummer och kunde på så sätt rädda en poäng i premiären. Slutresultatet skrevs till 25-25.

– Jag är nöjd med poängen som det blir, men inte nöjd med prestationen. Vi hade inget flyt och jag tycker att vi krampar i 50 minuter. Sen känns det som att vi bara gick ut och körde sista tio, då visade vi helt plötsligt att vi kan spela ganska bra handboll, sade tränare Andreas Stockenberg efter matchen.

Nästa match spelas mot Hammarby IF i Partille Arena på torsdag (13:e september). De positiva tendenserna från derbymatchens avslutning vill ”Stocken” se mer av då:
– De sista tio ska vi ta med oss in i Hammarby-matchen, som vi avslutade här ska vi starta då. Att Agust (Eli Björgvinsson) fick lite räddningar var positivt och ”Jocke” Larsson gjorde kanske sin bästa match i Sävehof-tröjan hittills.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..