Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Györi

STARK PRESTATION MOT REGERANDE CL-MÄSTARNA

Trots förlust med nio bollar var det en prestation att vara stolt över som IK Sävehof levererade mot regerande Champions League-mästarna Györi Audi ETO KC. Slutresultatet skrevs till 27–36.
– Det var en tuff match men jag är stolt över laget, sade lagkapten Linnea Pettersson efter matchen.

Inledningsvis visade det sig inte vara särskilt lätt för något av lagen att hitta nätet. Startande Sävehof-målvakt för dagen, Sofie Börjesson, fick tidigt avvärja ett tungt distansskott och därefter följa upp med en räddning på friläge. Matchens första mål var det Amelia Lundbäck som ordnade från straffkastlinjen när matchklockan nästan hunnit ticka upp på fem minuter.

I uppställt spel fick Sävehof dock inte utdelning förrän efter elva minuter. Då satsade Ida Lagerbon för fullt när hon satte dit 3–5. Gästerna etablerade så småningom ett försprång på fyra-fem bollar och mot halvlekens slutskede växte det med någon boll ytterligare. 12–19 visade jumbotronen i Partille Arena när lagen tog sig tillbaka mot omklädningsrummen.

Wilma Kroon Andersson bytte av Börjesson i mål till halvlek nummer två och precis som sin kollega inledde hon med att rädda första skottet hon fick emot sig. Med den andra halvlekens tre första mål lyckades ungerskorna dock gå ifrån ytterligare. Nina Dano bröt den trenden fram till 13–22 och den unga högernian visade överlag upp flera väldigt fina prestationer i den andra halvleken, såväl offensivt som defensivt. Med sju mål, varav sex under matchens andra halva, utsågs hon till planens bästa spelare i gulsvart den här tidiga eftermiddagen.

När lagen möttes på ungersk mark tidigare under säsongen var det till slut tolv bollar som skiljde lagen åt. Nu stannade marginalen på nio där Lagerbon med ett rappt avslut fastställde slutresultatet till 27–36.
– Det är svårt att göra taktiska drag mot Györi eftersom de har så många bra spelare, men jag tycker att vi var starka och jag gillade vad jag såg i dag, sade huvudtränare Rasmus Overby.

Från säsongens sista Europa-match fick IK Sävehof med sig den..

Med 3–1 i matcher mot IF Hallby avancerar IK Sävehof..

Två matcher in i semifinalserien mot IFK Kristianstad leder IK..

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..