Stark insats gav två viktiga poäng

Sävehofs damer vann bortamatchen mot Eslöv med 32-22 (15-7) och säkrade i praktiken seriesegern.

Sävehofs damer reste drygt tjugosju mil söderut för att möta Team Eslöv IK på bortaplan. Laget kom till spel som serieledare
och skulle vid händelse av två poäng så gott som säkra seriesegern. Hemmalaget befann sig inför matchen på en fjärde plats i tabellen och jagade hemmafördel inför kvartsfinalspelet. Detta var också en repris på fjolårets SM-final. Då var det Sävehof som stod som segrare och tjejerna hade förhoppningar om att göra om den bedriften idag.

Eslöv öppnar matchen bäst och svarar även för kampens första mål när Ida Kellokoski-Adamsson skjuter 1-0 efter 56 sekunder. Sävehof får inte riktigt igång sin offensiv i upptakten och det dröjer nästan tre minuter innan tjejerna kan göra sitt första mål för dagen då Jenny Alm prickar in 1-1. Båda lagen spelar stabilt försvarsspel vilket leder fram till att målproduktionen i matchen blir lite lidande inledningvis. Efter femton spelade minuter har dock Sävehof tagit ett litet grepp om tillställningen och leder med tre bollar, 6-3. Eslöv har inga planer på att släppa iväg Partille-laget i målprotokollet och svarar för två snabba mål som gör matchutgången fortsatt oviss. I slutdelen av halvleken visar Sävehof klass och börjar få utdelning framåt. När trettio minuter är spelade har tjejerna gått upp till en ledning med åtta bollar, 15-7 och har nu gett sig själva ett riktigt bra läge att ta två poäng.

Sävehof öppnar den andra halvleken på ett stabilt sätt och har inga planer på att bjuda in Eslöv i matchen. När fem minuter har spelats är tjejernas ledning uppe i tio bollar, 19-9. Hemmalaget kämpar och försöker, men det känns inte som att de på allvar är nära att hota Sävehofs ledning. Efter femton spelade minuter är ställningen 24-14 till Partille-laget som ser ut att gå mot en säker seger. Sävehof kontrollerar matchen bra under halvlekens slutdel och kan till slut vinna ganska enkelt. 32-22 skrivs segersiffrorna till efter en stabil insats.

I och med segern har tjejerna i praktiken säkrat seriesegern. Med två omgångar kvar att spela ligger man fyra poäng före andraplacerade Lugi och har dessutom 93 plusmål till godo på Lundalaget. Så det ska mycket till för att laget ska missa första platsen.

Damernas nästa match spelas på torsdag när H 43/Lundagård kommer på besök till Partillebohallen. Avkast sker klockan 18.00 och det är också lagets sista seriematch på hemmaplan den här säsongen. En poäng där betyder att seriesegern är i hamn med 100% säkerhet.

Magnus ”Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med vad laget presterade och gläds över seriesegern.

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckats vinna elitserien igen. Lugi ligger ju nittiotre mål efter och det kommer de inte att plocka in. Tjejerna har gjort det kanonbra och gjorde en bra match idag med. Eslöv spelar en väldigt snabb handboll, så vi fick göra allt lugnt och metodiskt. Det var en väldigt bra laginsats från vår sida och jag är toppennöjd.

Magnus berömmer Jamina Roberts och Karin Isaksson, som fyller 28 år idag. Men han är också noga med att påpeka att hela laget gjorde det bra idag och förtjänar hyllningar för sitt spel.

– Det gäller att vi fortsätter på samma sätt i de två kvarstående seriematcherna. Det gäller att få med oss en bra trend in i slutspelet som börjar om drygt tre veckor, säger han.

Team Eslöv IK 22-32 IK Sävehof (7-15)

Målskyttar:

Eslöv: Jennie Johansson 7 (3), Lina Olsson 4, Elin Enhörning 4, Rebecca Hejel 2, Johanna Blom 2, Malin Andersson 2, Ida Kellokoski-Adamsson 1.
Sävehof: Jamina Roberts 6, Ida Odén 6 (2), Jenny Alm 4, Louise Sand 3 (1), Karin Isaksson 3, Frida Tegstedt 3, Hanna Fogelström 2, Jenny Wikensten 2, Edijana Dafé 2, Martina Adamsson-Jensen 1.

Matchens spelare:

Eslöv: Jennie Johansson

Sävehof: Karin Isaksson

Publik: 243

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..