STARK DEFENSIV INSATS MOT KUNGÄLV

Årets första bortaresa tog IK Sävehof till Mimershallen för möte med Kungälvs HK. En övertygande första halvlek lade grunden till det som blev seger med siffrorna 27–15.
– Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek och pressade dem med kontringarna, sade Rasmus Overby som fick fira sin födelsedag med två poäng.

Sävehof hade lätt att komma till avslut inledningsvis och fullständigt stormade fram till en 3–0-ledning redan efter 90 sekunders spel. I kronologisk ordning var det Jamina Roberts, Laura Jensen och slutligen Mathilda Lundström som hittade nätet. Direkt efter följde några minuter där det var något svårare att hitta rätt, men övertaget behölls alltjämt och skulle relativt snabbt börja växa igen.
– Vi är nöjda med starten på matchen där vi visade att vi var redo från början. Det var något vi hade pratat om inför avkast, förklarade Rasmus Overby.

Mellan stolparna storspelade Wilma Kroon Andersson som endast släppte sju bollar förbi sig under de första 30 minuterna. Hennes räddningsprocent låg då på 63 och dessutom kryddade hon insatsen med två målgivande passningar i offensiv riktning.

Hur den andra halvleken började? Anfall för Kungälv och ny räddning av Kroon Andersson. Fram till det läget hade Sävehof gjort 16 mål framåt, men det skulle dröja nästan nio minuter av halvlek nummer två innan första gulsvarta fullträffen efter halvtidsvilan kom.
– Vi trodde nog att det skulle komma lite för lätt för oss och det är små detaljer som ofta är avgörande i handboll.

Ledningen var dock aldrig hotad och även om det inte gnistrade riktigt lika mycket som under matchens första halva, flöt målskyttet sedan på med trivsammare frekvens. Defensiven var stabil matchen igenom och en som visade sin nytta där var debutanten Linn Johansson.
– Linn är en väldigt duktig försvarsspelare. Under den tiden hon var på planen gick hon in och visade att hon vill mycket, vilket är rätt inställning om man vill spela mer, berömde Overby.

Marginalen ner till hemmalaget skulle slutligen bli tolv bollar när slutresultatet skrevs till 27–15.
– Det är bra att åka till Kungälv och vinna med tolv. Så vi är nöjda med det, men andra halvlek var ingen höjdare så det får vi kolla närmare på, summerade huvudtränaren.

Målskyttar Kungälvs HK: Charite Mumbongo 3, Amanda Borgström 3, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Elin Cindric 2, Linnéa Rundberg 2, Mia Lagumdzija 1, Madeleine Lindgren 1 och Wilma Pettersson 1.

Målskyttar IK Sävehof: Mathilda Lundström 9, Laura Jensen 5, Trine Mortensen 3, Jamina Roberts 3, Louise Rundcrantz 2, Nina Dano 2, Ida Lagerbon 2 och Nina Koppang 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..