Handboll, SHE, Sävehof - Skövde HF

STARK DEFENSIV GAV SEGER MOT SKÖVDE

Mindre än 24 timmar efter segern mot Kungälv var det ny match i Partille Arena för IK Sävehofs damlag. Denna gång visade laget upp en imponerande defensiv när Skövde HF stod för motståndet. Slutresultatet i träningsmatchen skrevs till 24–14.
– Många av sakerna vi jobbat med ser bra ut, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efteråt.

Det var inte en riktigt lika fartfylld start på matchen som under gårdagen. Efter två mållösa inledningsminuter satte Skövde 1–0 och lagen följde varandra sedan åt målmässigt fram till slutet på den första perioden av tre. Flera fina räddningar fick vi se från Wilma Kroon Andersson och framåt visade Ida Lagerbon hög klass i sina avslut. Ställningen efter de första 20 minuterna var 8–6.
– I dag blev anfallsspelet lite hackigare än det var i går, men jag ser fortfarande tendenser till att vi får bra bollsläpp och hjälper varandra, sade Rasmus Overby om offensiven.

Period nummer två fortsatte i liknande stil. Sävehof fick bättre utdelning på kontringarna bland annat via ett fint samarbete mellan Kroon Andersson, Mathilda Lundström och med Thea Blomst som målskytt. Gulsvart började dra ifrån och skaffade sig ett försprång på fyra bollar inför den tredje perioden. En som utmärkte sig återigen var Laura Jensen som fortsatt var pigg med kvicka avslut.
– Laura är väldigt duktig. Hon kommer att utveckla sig under denna säsong och bli en spelare som ska ta ansvar, jag ser redan kvaliteterna i henne.
Overby berömde även det andra nyförvärvet, Lundström:
– Mathilda är ju landslagsspelare och jag är nöjd med hur hon har kommit in i laget och hur hon har presterat för oss än så länge. Samtidigt vet jag att det finns mer att få ut av henne, så det är väldigt positivt.
Som inför varje ny säsong finns det spännande spelare som har flyttats upp, denna säsong ser inte ut att vara något undantag.
– Thea (Blomst) är en väldigt intressant mittsexa, har fysiken med sig och har presterat bra. Det har även (Nina) Koppang och Linn (Andersson) gjort!

16–12 visade jumbotronen när lagen klev ut för de avslutande 20 minuterna och nästa målskytt blev Sofie Börjesson. Hon fick även till flertalet räddningar som gjorde att avståndet utökades ytterligare när bollen fortsatte hitta nät på motsatt planhalva. Med tio minuter kvar att spela skiljde det åtta mål mellan lagen och Skövde tog då timeout. Efter 60 spelade minuter var distansen uppe i tio mål, med 24–14 som slutresultat.

MÅLSKYTTAR
Sävehof
Laura Jensen 4
Mathilda Lundström 4
Ida Lagerbon 4
Nina Dano 3
Louise Rundcrantz 2
Ellie Nilsson Åström 2
Linnea Pettersson 2
Sofie Börjesson 1
Linn Andersson 1
Thea Blomst 1

Skövde
Fanny Elovsson 4
Hannele Nilsson 3
Nikoline Lundgreen 2
Elma Örtemark 2
Edita Nukovic 1
Andrea Niva 1
Moa Andersson 1

 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..