Handboll, SHE, Sävehof - GT Söder

STARK ANDRA HALVLEK GAV TVÅ POÄNG

Ett målkalas av den högre graden under matchens andra halva säkrade två poäng till IK Sävehof när laget ställdes mot GT Söder på torsdagskvällen. 33–22 skrevs slutresultatet till i Partille Arena.

Ett kompakt Sävehof-försvar blockerade GT Söders första avslut mot mål och i anfallet efter kunde Nina Dano skicka bollen i nät på en målvaktsretur. Ida Lagerbon var nästa målskytt och sedan följde Thess Krönell upp med att sätta dit trean. 3–0 till Sävehof var precis den önskade starten på matchen, men sedan växlade även bortalaget upp.

Efter 15 spelade minuter visade jumbotronen i Partille Arena 7–7 och matchen var återigen helt jämn och tillbaka på utgångsläget. GT Söder skulle även ta ledningen efter detta. Lagerbon spräckte sedan en negativ svit på fem mållösa minuter för gulsvart och det var danskan som låg bakom mycket av det offensiva spelet. Efter halva matchen stod hennes namn högst upp på listan över främsta målskyttar med fyra gjorda. I övrigt var det en halvlek som innehöll en del oprovocerade tekniska fel från bägge håll, där Sävehof till slut ändå befann sig i förarsätet efter 30 spelade minuter. 13–12 visade jumbotronen.

Emma Fernis såg till att laget tog tillbaka försprånget på två bollar några minuter in i halvlek nummer två och det blev starten på det matchavgörande rycket. Fem gulsvarta mål på raken ökade tryggheten och efter det fortsatte ledningen att öka. Det var inte långt emellan bollvinsterna i defensivt läge till avslut i offensiven och oftast var det med lyckat utfall. Samtliga av lagets utespelare hittade nätet, däribland Thea Blomst som i och med det noterades för karriärens första mål i Damligan/SHE. En annan premiär var Clara Wolfs inhopp i målet, därmed debuterade 17-åringen i seriespelet.

Sammanlagt gjorde Sävehof tjugo mål i den andra halvleken när slutresultatet skrevs till 33–22.