Handboll, SHE, Sävehof - Heid

STARK ANDRA HALVLEK GAV TVÅ POÄNG

Det var två helt olika halvlekar storpubliken i Partille Arena bjöds på under torsdagskvällens möte mellan IK Sävehof och BK Heid. Efter första var det gulsvart underläge med fyra bollar, men snabbt vändes matchen och det blev seger med 24–17.

Trine Mortensen har under säsongen gång på gång visat vilken skicklig kontringsspelare, så när läget dök upp direkt i inledningen på matchen var det ingen tvekan från danskans sida. 1–0 till gulsvart och en positiv start på matchen. Den första halvleken var annars BK Heids där de tidigt klev upp i en 4–2-ledning. Det försprånget hämtades förvisso ikapp snabbt, men bortalaget släppte inte platsen i förarsätet riktigt än, utan byggde på nytt upp en tvåmålsledning som efter 30 minuter hade vuxit till fyra bollars marginal.

Trots halvtidsunderläget hade Wilma Kroon Anderssons nästintill 50 i räddningsprocent och den fina prestationen skulle så småningom betala sig. För en halvtidspaus kan göra stor skillnad och det fick vi se prov på denna torsdagskväll.

De fem första målen i andra kom från gulsvart, vilket innebar att ställningen svängt till Sävehofs fördel. Tack vare bland annat genombrott från Ida Lagerbon, mål från sju meter från Emma Fernis och lobbavslut från en kontrande Johanna Forsberg hade underläge 7–11 blivit ledning 12–11 på mindre än fem minuter. Det tog inte ens halva den andra halvleken innan Sävehof passerat målnoteringen från den första och mellan stolparna var Kroon Andersson lika säker som tidigare.

Ge bollen till Fernis och det blir mål! Så hade spelidén för matchens andra halva nästan kunnat vara. Högersexan gjorde allt rätt och så fort hon fick läge så satte hon dit bollen. Åtta fullträffar noterades hon för sammanlagt.

Till slut skulle det bli en stabil seger med 24–17 som slutresultat inför 2410 åskådare, säsongens bästa publiksiffra, i Partille Arena.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..