Handboll, SHE, Sävehof - Kungälvs HK

STABIL SEGER MOT SKURU

Den 22:e och sista omgången av Damligan/SHE spelades på fredagskvällen. För IK Sävehofs del innebar det bortamatch mot Skuru IK där det blev seger med 31–23.

Det tog fem minuter innan Sävehof fick igång målskyttet, men när det väl gjorde det så rullade det på fint därifrån. Inte fick den något ofokuserade starten särskilt stor betydelse heller i och med att Skuru inte hunnit längre än till 2–0 och det försprånget jobbade Sävehof sig ikapp och förbi. Två raka mål från Johanna Forsberg gjorde att Sävehof kunde gå från 4–4 till 6–4 och sedan hamnade laget aldrig i underläge igen.
– Vi var lite ofokuserade i början men det var inte så mycket mer än det egentligen, förklarade huvudtränare Rasmus Overby starten av matchen.

Ledningen byggdes ut till tre bollar innan signalen för halvtid kom i den tomma Eriksdalshallen. 15–12 visade resultattavlan där Linnea Pettersson skickade in det sista målet.

Den andra halvleken inleddes med att Sofie Börjesson stoppade en straff och i nästa moment målvakten var inblandad i, förhindrades ett kantläge. Däremellan hade Nina Dano gjort 16–12 och därefter även 17–12. Börjesson var tillsammans med ett starkt försvar en stor anledning till att ledningen sedan kunde utökas ytterligare.
– Jag sa till Sofie att vi skulle stänga ner här i Eriksdalshallen under de tio första minuterna och hon lyssnade, sade Overby belåtet.
– Det var en fantastiskt bra insats av henne och hon är en stor orsak till att vi vinner. Samtidigt är det inte bara Sofie, utan det var många som gjorde det bra. Nina Koppang fick debutera, Ida (Lagerbon) spelade bra, ”Foppa” spelade bra och Linnea gjorde det bra. Som helhet var försvaret också fantastiskt.

Till slut blev det seger med övertygande 31–23. Sedan tidigare var tredjeplatsen i tabellen säkrad och efter slutsignalen gjordes valen för kvartsfinalspelet som förhoppningsvis tar vid nästa månad. Sävehof fick välja mellan BK Heid och Skara HF där valet föll på de sistnämnda.
– Skara är ett väldigt bra lag med en väldigt bra hemmaplan. Vi tycker ändå att vi har bra möjlighet men det är ingen enkel match, motiverar Overby sitt och lagets beslut.

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..