Handboll, SHE, SŠvehof - H65 Hššr

STABIL SEGER MOT SKÖVDE

Bortamatcherna fortsätter att avlösa varandra för IK Sävehof. Efter helgens förlust i EHF-cupen mot Herning-Ikast var det på onsdagen dags att möta Skövde HF på bortaplan i SHE och möjlighet att ta sjätte raka segern i det sammanhanget.

Vi fick se en aktiv start från Nina Dano där det var 18-åringen som var med och ordnade möjligheten till matchens första mål. Hon ordnade nämligen den straff som Emma Fernis sedan tryggt placerade in. Då hade det gått fem minuter på matchklockan, så målkalas och flärd i offensiven bjöds det inte på till en början.
– Vi fick igång ett högre bolltempo, Vi var lite sega och stillastående inledningsvis men sedan fick vi igång ett högre bolltempo, förklarade huvudtränare Rasmus Overby.

Sävehofs defensiv glänste i ännu en match och laget släppte endast in en boll under de första tolv minuterna. Och även om inte heller Sävehofs anfallsspel var det mest effektiva till en början, fick laget så småningom igång maskineriet. En som visade hunger ute på planen var Johanna Ahlm som tilldelades mycket speltid. Hon gjorde mål på flera olika sätt och stod för sammanlagt fyra av lagets tolv mål i den första halvleken.
– Bra för henne att hon får visa att hon är bra. Johanna har haft en skada som har gjort att hon inte kunnat visa vad hon går för fullt ut, men här visade hon laget och tränarna att hon är en bra spelare och att hon har mycket att ge i framtiden.

Efter att bara ha släppt in två mål under de första 23 minuterna, öppnades bättre möjligheter för motståndarna under slutminuterna och efter halva matchen visade resultattavlan 12-7 med fördel Sävehof. Även om frekvensen på de insläppta målen ökade, var det inte nära att bli en jämnare match i den andra halvleken. Sävehof drog ifrån med ännu större siffror och gjorde lika många mål på de inledande 15 minuterna som under hela den inledande halvleken. Slutligen blev segermarginalen åtta bollar med slutresultatet 29-21.
– Det var en bra match från vår sida. Vi var väldigt professionella och gjorde ett extremt bra jobb, avslutade Overby.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..