Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - Skara

STABIL SEGER MOT SKARA

På torsdagskvällen kastades äntligen slutspelet igång även på damsidan. I kvartsfinalserien ställs IK Sävehof mot Skara HF och efter en jämn start på matchen lyckades Sävehof så småningom skaffa sig en trygg ledning som gav seger i kvartsfinal 1.

En som såg ut att ha längtat till slutspelet var Johanna Forsberg. Hon har förvisso en alldeles strålande grundserie bakom sig, men hennes inledning på den här matchen var inte mindre imponerande för det. Med fem av lagets åtta första mål i matchen visade hon sin höga nivå och efter 60 minuters spel utsågs hon till matchens bästa spelare i gulsvart.
– Hon är glimrande jämnt, skulle jag vilja säga. Det är inte ofta hon gör några sämre matcher så hon får nog svårt att leva upp till sig själv hela tiden, men vi hoppas att hon kommer fortsätta i det spåret hon slagit in på, berömde assisterande tränare Ulf Bramfors.

Som nämnt var det inget av lagen som kopplade ett initialt grepp om tillställningen, det var en sluggerinledning med mål åt båda håll under den första dryga kvarten. Sedan presenterade sig målvakterna närmare och även målramen var stundtals i vägen när resultatet stod still på 9-9 under fem minuters tid. Thess Krönell tog sedan på sig ansvaret att bryta den lilla målsvackan och det kom att bli en nyckelsekvens i matchen. Sävehof lyckades sedan få grepp om matchen och kunde gå till halvtidsvila med 14-11.
– Vi fick jobba för målen. Sedan rann det iväg lite och vi fick lite andrum och kunde slappna av lite mer.

I den andra halvleken utökades ledningen stadigt och signalen från bänken var tillsynes tydlig – sätt igång spelet snabbt och fortsätt öka tempot när möjligheten finns. Överlag var det ett Sävehof som inte släppte på koncentrationen, hemåtspringet satt och gjorde så att Skara-spelare fick ta stressade avslut istället för rena frilägen. Till slut blev segersiffrorna 29-21 och Sävehof fick den start på slutspelet som önskades.
– Det är väldigt skönt att slutspelet har kommit igång. Det är lite att man har gått och väntat på och det känns lite som lilla julafton, säger Bramfors som tillsammans med laget nu äntligen är inne i slutspelet.

Matilda Forsberg anländer till Sävehof som högersexa från Skövde HF..

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..