Handboll, SHE, Sävehof - Skara

STABIL SEGER MOT SKARA

IK Sävehof är fortsatt obesegrade i Damligan/SHE efter att laget vunnit med 24–18 mot Skara HF på torsdagskvällen.

Det var Johanna Forsberg som inledde det gulsvarta målskyttet hemma mot Skara. Hennes mål innebar kvittering och 1–1. När sedan Wilma Kroon Andersson ställdes i en duell med Skara-spelare från sju meter och räddade, kom Sävehofs ledningsmål på andra planhalvan kort därefter.

Målskyttet flöt dock inte på friktionsfritt under matchinledningen. Efter tio minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena 2–3 och Sävehof var alltså i underläge. Då tog huvudtränare Rasmus Overby sin första timeout för kvällen och resultatmässigt fick det effekt. Sävehof visade att kontringsspelet är sylvasst, inte minst när Forsberg flyger fram så fort bollen är under kontroll i defensivt läge.

Om någon nu tvivlat visade ”Foppa” att den nyss offentliggjorda uttagningen i den svenska VM-truppen knappast är någon tillfällighet. Under lång period har hon levererat på en jämn och hög nivå – i den första halvlek mot Skara visade hon prov på det när sex av Sävehofs sju första mål i matchen kom från hennes hand.

Så småningom började laget också dra ifrån. Kroon Anderssons räddningsprocent låg stabilt på över 60 och det fick positiva följder sett till ställningen i matchen. Trine Mortensen var effektiv på vänsterkanten när hon kom in i spel och bidrog till att ledningen efter 30 minuter var 13–8.

Det fina försvarsspelet fortsatte även efter halvtidspausen när Skara inte lyckades göra mål förrän åtta minuter in i den andra halvleken. Sävehof-ledningen växte med några bollar till, men det låg stabilt kring den målskillnaden som etablerats i halvlek nummer ett. Till slut skrevs slutresultatet till 24–18 och Sävehof är därmed fortsatt obesegrade i Damligan/SHE den här säsongen.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..