Handboll, Handbollsligan, Sävehof - IFK Ystad

STABIL SEGER I TIDIG SERIEFINAL

Med säsongens största publiksiffra i Partille Arena säkrade IK Sävehof två nya poäng i Handbollsligan. I den tidiga seriefinalen mot Hammarby IF blev det seger med 29–25.

Med publikrestriktionerna borta och med serietvåan Hammarby IF på besök var det upplagt för en handbollsfest i Partille Arena på torsdagskvällen. Relativt tidigt etablerade IK Sävehof dessutom en flermålsledning som lade grunden till det som skulle bli säsongens tredje seger i Handbollsligan.

Under matchens första knappa kvart fick Sävehof dock ägna sig åt att stadigt kvittera hela vägen fram till 6–6 efter att Hammarby inlett kvällens målskytte. Trenden bröts sedan av Felix Möller när han tog vara på en retur och placerade in den första gulsvarta ledningsbollen. Sebastian Karlsson fyllde sedan på, vilket fick gästerna från huvudstaden att lägga fram det gröna timeoutkortet.
– Det var lite rörigt i början med att de fick en del returmål och att vi missade en del klara chanser, men där och då kände vi ändå att ”den här matchen har vi nog”. Hammarby var inte riktigt på sitt högsta och vi kändes ganska skarpa i de sakerna vi gjorde, sade huvudtränare Michael Apelgren.

Sävehof fortsatte att trycka på framåt och inom loppet av bara ett par minuter stod den för dagen comebackande Vetle Eck Aga för några underbara sekvenser när han först bröt en ”Bajen”-passning och snabbt iscensatte en kontring som Sebastian Karlsson förvaltade. Därefter prickade norrmannen själv in 14–8 och 16–9 i en period där Sävehof cementerade platsen i förarsätet.
– Jätteroligt att Vetle var tillbaka, det betyder jättemycket för oss! Han är vår assisterande lagkapten och står för så mycket mer än bara handboll.

I paus var ställningen 17–10 och när spelet visslades igång igen fortsatte de sju målen vara en marginal som var gångbar. Bertram Obling hade ännu en fin kväll på jobbet där han stoppade så gott som hälften av avsluten han fick emot sig. Efteråt fick vår danska målvakt ta emot pris som planens främsta spelare.

Med två minuter kvar att spela fick vi även se Kelvin Roberts sätta dit sin första boll i Handbollsligan-sammanhang. Målet innebar 29–22 och även om Hammarby putsade siffrorna i det absoluta slutskedet var det här en stabil Sävehof-seger som slutade 29–25.
– Det kändes som att vi hade ganska god kontroll hela matchen. Jag tycker att vi har större bredd än vad de har och det är väl den stora saken – att vi kan gå runt på fler folk över tid. Vi hade tolv olika målskyttar i kväll och det var många som gjorde det bra, sade Apelgren och fortsatte med att tacka för det fina stödet från läktarplats: 
– Det var väldigt kul med den stämningen som var i hallen. Kamikazes var fina i dag också och kan vi fortsätta med att ha det så här i Partille Arena så kommer vi alla att ha skoj tillsammans.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 5, Gzim Salihi 4, Felix Möller 3, Alexander Westby 3, Rune Schröder 3, Olle Ek 2, Vetle Eck Aga 2, Jonathan Stenbäcken 2, Malte Celander 2, Kelvin Roberts 1, Marcus Lennernäs 1 och Elias Ellefsen á Skipagötu 1.

Hammarby IF:s målskyttar: Kevin Johansson-Eggan 4, Martin Dolk 4, Johan Nilsson 4, Viktor Ahlstrand 3, Edwin Aspenbäck 2, Gustav Davidsson 2, Robin Sanderhem 2, Topias Laine 1, Ludvig Lindeberg 1, Anders Rydberg 1 och David Källemyr 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..