Handboll, SHE, Sävehof - Heid

STABIL SEGER I SKÅNE

IK Sävehof stod för en god prestation från start till mål när Kristianstad HK besegrades med 30–16 på lördagskvällen.
– Jag är extremt nöjd att vi vinner med 14 mål, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efter den säkrade bortavinsten.

Två minuter in i matchen släppte Sävehof in kvällens första mål. Laura Jensen kvitterade blixtsnabbt i det efterföljande anfallet och från och med då släpptes Kristianstad aldrig förbi igen rent målmässigt. För även nästa boll i nät skulle bli gulsvart när Mathilda Lundström kontrade in 2–1 och sedan stod sig ledningen matchtiden ut.

Sävehofs försvarsspel var svårt att tränga igenom där flera avslutsförsök tappade fart via det uppställda blocket. Det som ändå letade sig igenom tog Wilma Kroon Andersson ofta hand om.
– Vi hade koll på deras bästa spelare, Sarah Carlström, och höll oss till det vi skulle. Sedan fick vi några enkla mål framåt och i dag var det många som bjöd till. Det är roligt att vara tränare för så här många duktiga handbollsspelare, berömde Rasmus Overby.

Drygt åtta minuter in i matchen drabbades hemmalaget av kvällens första tvåminutare. Sävehof förvaltade det numerära överläget på bästa sätt i och med tre mål framåt och noll insläppta. Där gick Sävehof upp i en 6–2-ledning och framkallade på så sätt en timeout hos Ulf Schefverts Kristianstad.

Matchen igenom var det bra spridning på målskyttet bland sävehofare där Laura Jensens tre fullträffar var den interna toppnoteringen efter 30 minuters spel. Där bakom fanns således flertalet spelare som antingen gjort ett eller två mål framåt och på så sätt bidragit till att laget kunde återvända till omklädningsrummet i ledning med 14–7 när halva matchen var spelad.
– Att vi spred ut målskyttet betyder att vi har många duktiga handbollsspelare som kan gå in och leverera.

Sävehof-försvaret fortsatte vara svårgenomträngligt även efter halvtidsvilan. Nästan tio minuter dröjde det innan Kristianstad hittade nätet för första gången i den andra halvleken. Innan dess hade de fått en möjlighet på straff men då parerade Kroon Andersson med en räddning som definitivt platsade i höjdpunkts-paketet.

Relativt tidigt i andra skaffade sig Sävehof ett övertag på tio bollar som sedan aldrig hotades. Mot slutet av matchen ökade måldifferensen ytterligare och det hela slutade med siffrorna 30–16 med fördel gulsvart.
– Det var en väldigt konstig match där känslan var att vi kom lite lågt ner i tempot. Det är speciellt att spela när det inte är någon publik och då kan det bli svårt att hålla uppe energinivån.
– En svår match att spela men jag är absolut nöjd, sammanfattade Overby segern.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..