STABIL SEGER I HEMMAPREMIÄREN

På torsdagen var det äntligen dags för hemmapremiär i Partille Arena. Sävehofs herrar tog säsongens första seger efter att ha besegrat Hammarby IF HF med 31-27.
– En go hemmapremiär, sammanfattade manager Anders Eliasson efteråt.

En gammal bekant fick inleda målskyttet när gästernas Patrik Fahlgren spräckte målnollan. Samtidigt var det första och enda tillfället i matchen som Sävehof hamnade i underläge i matchen eftersom Jonas Larholm kunde kvittera kort efteråt. Ledningsmålet kontrade sedan Sebastian Karlsson in och precis som laget varit inne på inför avkast var det ett aggressivt spel som låg till grund för målet och resten av halvleken.
– Vi fick en bra start med sju-mot-sex-spelet och sedan var Agust (Eli Björgvinsson) även bra i mål, förklarade Anders Eliasson.

Den fina starten gjorde att Sävehof kunde gå till halvtidsvila med 15-10 och där inte minst Gzim Salihi gjorde en stark insats med sex av lagets mål. I den andra halvleken höll lagen sedan jämna steg med varandra, men med ungefär tio minuter kvar av matchen närmade sig ”Bajen” något och minskade avståndet till tre måls marginal. Avslutningen skulle dock inte bli särskilt dramatisk, Salihi steppade upp igen med två snabba mål och slutligen kunde slutresultatet skrivas till 31-27 med fördel till Sävehof.

Efter slutsignalen var Eliasson nöjd med helheten och de två poängen, men menade samtidigt att det finns mer att kräma ur längre fram.
– Vi fullföljde matchplanen som vi hade, men sedan knöt vi inte ihop det riktigt. De hängde kvar hela matchen och det gjorde det jobbigt för oss.
– Vi har massor av chanser att sticka ifrån, men där var vi inte tillräckligt skarpa helt enkelt. Sammantaget är det en stabil seger och det är jag glad för.