Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 1, Sävehof - GUIF

STABIL SEGER I FÖRSTA KVARTSFINALEN

Fem måls ledning i paus utvecklades till en segermarginal på elva bollar. IK Sävehof öppnade slutspelet starkt när Eskilstuna Guif besegrades med 32–21 på fredagskvällen.
– Det var väldigt lite att klaga på i dag, sade Michael Apelgren efter slutsignalen.

Det var en tydlig rödvit prägel på den gulsvarta matchstarten där Rune Schröder drog igång lagets målskytte, Henrik Tilsted fyllde på med de efterföljande tre och dessutom stoppade Bertram Obling en straff. Trion från Danmark verkade onekligen trivas i deras första slutspel på svensk mark.

Ett väloljat kontringsspel lade sedan grunden till att Sävehof kunde gå upp i en tremålsledning. När drygt 15 minuter hade spelats var ställningen 8–5 och vid halvtidssignalen hade ledningen ökats på till fem bollars marginal ner till Guif. Efter paus fortsatte Sävehof att trycka på och vann slutligen med 32–21.
– I första var jag lite överraskad att vi ledde med så pass mycket. Matchen kändes ganska jämn då, menade huvudtränare Michael Apelgren.
– Sedan spelade Guif lite sämre i andra halvlek.

En av anledningarna till att laget kunde dra ifrån så pass mycket i den andra halvleken var den starka defensiven. Obling hade noterats för 41 i räddningsprocent i första och var ännu vassare efter halvtidsvilan. Målvakten styrde undan sex av de sju första skotten som Guif-spelarna avlossade i hans riktning efter paus och sett över 60 minuter förhindrade han 54% av avsluten. Efteråt utsågs han till matchens främsta spelare.

Vinsten innebar att Sävehof tog hem första ronden av fem möjliga i kvartsfinalserien mot Guif.
– Som alltid i ett slutspel gäller det att komma först till tre. Det blir inte mer poäng för att man får en bra målskillnad, även om det var gott att vi fick en bekväm resa i dag, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Jonathan Edvardsson 6, Henrik Tilsted 5, Felix Möller 4, Sebastian Karlsson 4, Rune Schröder 4, Elias Ellefsen á Skipagötu 4, Pontus Brolin 2, Gzim Salihi 1 Henrik Rhåsson 1 och Bertram Obling 1.

Eskilstuna Guifs målskyttar: Eric Johansson 7, Melker Norrman 3, Erik Persson 3, Carl Gabrielsson 1, Linus Gustafsson 1, Rickard Åkerman 1, Markus Hagelin 1, Kasper Larsson 1, Olle Österhall 1, Andreas Windahl 1 och Fredrik Gustavsson 1.