Sportchef Hallbäck inför semifinal tre

DET FINNS FAKTISKT tillfällen då 72 mil i buss under en vardag känns som en underbar dagstur. Som i torsdags när vi var uppe i Eskilstuna och gjorde en strålande insats i semifinal 2.

Ja, det var naturligtvis inte själva resan som var höjdpunkten utan det laget presterade på plan.

En tanke som slog mig direkt efter den segern var hur klokt Rustan Lundbäck och Anders Eliasson coachade laget. Det var ju nästan så att det inte syntes att Jonathan Stenbäcken aldrig var med på planen, och det tycker jag är ett bra betyg.

Lundbäck/Eliasson har över huvudtaget förberett spelarna på semifinalspel på ett utomordentligt sätt. Redan i första matchen gick vi runt på samtliga spelare, och det tror jag vi hade stor nytta av i Eskilstuna. Med Stenbäcken febersjuk var det ändå ingen oro utan var och en hade klart för sig vilken uppgift som skulle redas ut.

Det var skoj att se hur piggt Tobias Albrechtson spelade. Liksom Tobias Johansson på högerkanten. Och Niclas Barud och Andreas Ungessons försvarsarbete. ”Ankan” spelade förresten bra framåt också.

Nu gäller det att stå med bägge fötterna på jorden och ladda om. Den här semifinalen är inte avgjord förrän ett lag har tre segrar och där är vi inte ännu även om vi skött oss med den äran så här långt.

Det är förresten inte bara laget som skött sig exemplariskt i semifinalserien. Våran arrangemangsgrupp bidrog till att sätta färg på förra matchen i Partillebohallen. Det pratas mycket om Röda Havet när Guif spelar, men då var det Gula Havet som märktes mest.

För mig som satt på läktaren var det en fröjd att se. Det var dessutom det första som spelarna kommenterade efter matchen. Så tack till arrangemangsgruppen för initiativet och förstås till dig som bidrog till att höja stämningen. Nu vet ni att det uppskattades.

Nu skulle jag vilja utfärda stormvarning igen. Och jag hoppas att alla i Gula Havet bara kan flyta med i framgångsvågen.

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..