Sportchef Hallbäck inför kvällens match

MAN SKA INTE SKRYTA men jag kan inte låta bli att känna stolthet över vad vi i Sävehof presterar. Damerna gick in i sin semifinal igår och herrarna är redan klara för semifinal även om vi först ska njuta av kvällens match. Vi är bra helt enkelt!

Det är oerhört stort för oss som förening att ha både ett dam- och ett herrlag så här långt fram i ett slutspel. Ni känner förstås till att vi inte nöjer oss med att spela semifinal, ambitionen är såklart att nå final.

Många konkurrenter pekade ut Sävehof som favorit redan när säsongen började, och det är på ett sätt ett bra betyg för vår verksamhet. Men det är inte alltid favoritskap infrias. Att just vi klarat att leva upp till ställda förväntningar – ja, det är förstås inte bara utifrån utan även inom klubben vi satt upp höga mål – tror jag har ganska enkla förklaringar. Till att börja med har vi en bra organisation.

Vi har tränare och lagledare som sköter sina uppgifter och vi har givetvis bredd i truppen.

Rustan Lundbäck och Anders Eliasson har fått riktig fart på herrlaget. Från sidan syns det hur spelarna kämpar för varandra, och jag tycker det också har märkts på resultaten under säsongen.

Jag tror att vi på senare tid fått utdelning på allt arbete vi lade ner under landslagsuppehållet i januari. Då hade vi truppen intakt på hemmaplan, alla var friska och vi fick möjlighet att träna ihop delar som vi inte hunnit med under hösten.

Det blir inget hokus pokus som avgör det här slutspelet. Även om vi vet att vi är bra gäller det att stå med fötterna på jorden och vara ödmjuk inför varje uppgift.

Tränaren tar hand om den tekniska och taktiska planeringen och för spelaren handlar det om att bara titta på den närmaste uppgiften oavsett om det är träning eller match. Det låter klyschigt, men det är så kortsiktigt varje individ måste se det nu.

Med den inställningen håller vi oss till kvällens uppgift – Ystads IF. Det ska bli kul att se två av Sveriges absolut bästa handbollslag bjuda upp till match ikväll.

Välkomna!

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..