Sorti ur Cupvinnarcupen

Sävehofs damer förlorade den andra matchen i Cupvinnarcupens åttondelsfinal mot Viborg HK med 37-26 (17-14).

Sävehofs damer reste till Danmark för den andra av två matcher i Cupvinnarcupens åttondelsfinal. Laget svarade för en riktigt bra
insats på hemmaplan i den första matchen, även fast det var Viborg som vann kampen med 29-28 och nu ledde med ett mål. Tjejerna kom till spel med en positiv känsla efter att ha kört över Spårvägen i den senaste elitserieomgången. Och kunde man få till ett liknande spel som i söndags så skulle möjligheterna vara stora att ställa till det för Viborg.

Hanna Fogelström gör Sävehofs första mål när hon sätter 1-1 i en jämn matchupptakt. Viborg kommer igång mer och mer eftersom och tag över spelet lite grann. Tjejerna biter dock ifrån bra och vägrar släppa iväg danskorna i målprotokollet. När den första delen av halvleken är spelad leder hemmalaget med minsta möjliga marginal, 9-8. Frida Tegstedt kvitterar kort därefter och utgången av matchen känns väldigt oviss. Under de sista tio minuterna kan dock hemmalaget rycka ifrån målmässigt och vinner till sist halvleken med 17-14 och leder nu totalt med fyra bollar. Ett tufft utgångsläge för Sävehof.

Laget har inga planer på att ge upp och två snabba mål av Ida Odén tar laget tillbaka in i matchen och dubbelmötet känns fortfarande väldigt öppet. Under de kommande minuterna gör Viborg ett nytt ryck som visar sig bli matchavgörande. Tjejerna kämpar och försöker, men hemmalaget är för starkt och vinner till slut ganska enkelt. Slutresultatet skrivs till 37-26 och Viborg vinner dubbelmötet med tolv bollar, 66-54.

Danskorna tar sig i och med detta vidare till Cupvinnarcupens kvartsfinal medans Sävehofs europaäventyr är slut för den här gången. Tjejerna ska dock känna sig nöjda och stolta över sitt spel i dessa två matcher. Laget har fått många nya erfarenheter som kan bli viktiga och användbara under den resterande delen av säsongen och längre fram i tiden.

Sävehofs nästa match är seriefinalen mot Lugi i Lund på onsdag.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Viborg HK – IK Sävehof 37-26 (17-14)

Målskyttar:
Viborg HK: Anja Althaus 6, Maria Fisker 6, Pernille Holst Larsen 6, Cristina Várzaru 5, Johanna Ahlm 4, Grit Jurack 3, Isabelle Gulldén 3, Mouna Chebbah 3, Marit Malm Frafjord 1.
IK Sävehof: Jenny Alm 6, Ida Odén 5, Frida Tegstedt 4, Karin Isakson 4, Louise Sand 2, Hanna Fogelström 2, Jamina Roberts 2.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..