Sofia istället för Frida på linjen…

Från Tegstedt till Tegstedt på linjen i IK Sävehof.

 Lillasyster Sofia Tegstedt tar över Fridas plats på linjen i IK Sävehof nästa säsong. Sofia är precis som Frida en Sävehof produkt och började sin handbollsutbildning i klubbens handbollsskola. Sofia lämnade Sävehof efter juniortiden för spel med allsvenska Partille IF och därefter elitserieklubben BK Heid under två år.

 – Det har gått ganska fort sedan jag pratade med Henrik första gången för någon vecka sedan. Det skall bli väldigt roligt att komma hem till Sävehof. Det är spännande men även lite nervöst så klart. Jag har ju lite att leva upp till om jag skall fylla Fridas plats, hon är ju lite större och har mer erfarenhet men det skall man väl kunna skaffa sig. Frida och jag tävlar sällan utanför planen utan där hjälper vi varandra med träningstips. Detta skall bli riktigt häftigt hoppas jag får lite bra tips av syrran, säger Sofia.

 – Vi ser Sofia som en duktig linjespelare med stor utvecklingspotential som går tillsammans med våra linjespelare Elin Enhörning och Johanna Forsberg. Det skall bli kul att se utvecklingen på linjespelet, säger Anders Eliasson

 – Man vet var man får med en Tegstedt. En spelare som kliver på och inte är rädd för att ge och ta stryk på linjen. Sofia har visat att hon är ambitiös och satsar stenhårt för att nå sina mål. En orädd linjespelare med ett liknande spelsätt som sin storasyster Frida som lämnar för utlandsspel i Berlin. Sofia är fyra år yngre än Frida så det finns mycket tid till att göra Sofia till en minst lika viktig spelare som Frida i Sävehof, säger Henrik Signell.

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..