Handball, European League, Round of 16, Sävehof - Kadetten Schaffhausen

SNÖPLIGT UTTÅG UR EUROPEAN LEAGUE

Med minsta möjliga marginal räckte inte tisdagskvällens vinst med 34–28 mot Kadetten Schaffhausen till avancemang i EHF European League. På grund av fler gjorda bortamål, sett över dubbelmötet, är det motståndarna som går vidare till kvartsfinal.

Inför avkast i åttondelsfinalreturen mot Kadetten Schaffhausen var förutsättningarna att Sävehof åtminstone behövde undanröja underläget på sex bollar som gällde från mötet i Schweiz. I Partille Arena skulle det dröja fram till den femte spelminuten innan något av lagen hittade nätet, men sedan skulle målkalaset sättas igång på allvar.

I paus var det Sävehof-ledning med 19–15 där Sebastian Karlsson var spelaren som tog upp laget i ett fyramålsövertag för första gången i matchen när han inom loppet av en minut gjorde två snabba mål.

Tidigt i den andra halvleken tog sig Gulsvart upp i den nödvändiga sjumålsledningen när Felix Möller gjorde 22–15. Schweizarna minskade sedan avståndet en aning, men Michael Apelgrens lag behöll ständigt ett visst försprång.

När det återstod ungefär en kvart av matchen var differensen nere på tre, men då kom rycket som sånär höll på att resultera i avancemang. Till sist var det just sex bollar som skiljde lagen åt även denna kväll när Sävehof vann med 34–28, men i och med att Kadetten lyckades göra två mål mer på bortaplan, så är det de som får fortsätta resan vidare till kvartsfinal.

Sammanfattningsvis har det varit en säsong i European League där Sävehof stått för flertalet imponerande insatser. Premiärsegern mot BM Logrono La Rioja med tolv bollar, vinsten borta mot PAUC med 30–25 och prestationen mot Kadetten Schaffhausen här i åttondelsfinalreturen tillhör några av stunderna att minnas med stolthet.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 8, Elias Ellefsen á Skipagötu 7, Rune Schröder 5, Sebastian Spante 5, Jonathan Stenbäcken 4, Felix Möller 4 och Emil Berlin 1.

Kadetten Schaffhausens målskyttar: Joan Canellas 4, Jonas Schelker 4, Dimitrij Kuttel 3, Erik Schmidt 3, Donat Bartok 3, Samuel Zehnder 2, Michael Kusio 2, Maximilian Gerbl 2, Lukas Herburger 2, Luka Maros 1, Marvin Lier 1 och Jonas Schopper 1.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..