SM-finalrepris i årets herrsemi

Då seriesegrarna Lugi utnyttjade sin fördel av att få välja motståndare i semifinalserien med att ta sig an HK Drott stod det klart att Sävehof ställs mot IFK Kristianstad.

Skåne-laget tog sig vidare som sista lag från kvartsfinalen efter en dramatisk och svängig matchserie mot Alingsås HK. Sävehof slog ut Guif med 3-1 i sin tur och förlängde säsongen minst ett par veckor till.

– Det var ganska väntat. Det har varit mycket snack om att vi skulle få möta vinnaren i den serien. Lugi vill inte möta Kristianstad, då de är ett bra lag. De har ju vunnit samtliga matcher mot Drott den här säsongen och har bra statistik på dem. Det är alltid kul att åka ner till Kristianstad och spela inför deras publik, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Lagen tog hem varsin av de två grundseriekamperna klubbarna emellan. Värt att notera är att respektive seger togs på bortaplan. Sävehof vann en tuff match i Kristianstad Arena med 27-26 medan IFK triumferade med klarare siffror, 33-27 i Partille. Det blir också en repris på fjolårets SM-final i Malmö. Där segrade Sävehof med hela åtta bollar, 29-21 och säkrade sitt tredje raka guld.

– Vi gjorde en väldigt bra match där nere. Sen var de mycket bättre än oss i returen i Partille. Det är lite märkligt att båda lagen vann på bortaplan, men vi får se till att vässa oss hemma nu, fortsätter herrarnas tränare.

Den första kampen i semifinalserien, som avgörs i bäst av fem, spelas på tisdag i Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00.

– Det är viktigt att ha fokus på sina egna grejer när man kliver in i en matchserie. Vi måste vara koncentrerade på vårt eget spel och vår egen attityd. Sen möter vi ett bra lag med klasspelare rakt igenom. Herdeiro Lucau är riktigt stark i deras mål så det gäller för oss att göra mål på honom. Sen har de tungt skytte och bra skyttar. Så det får vi ställa in oss på. Det gäller att ha rätt fokus, avslutar Magnus ”Bagarn” Johansson.

Matchseriens spelschema:

16 april IK Sävehof – IFK Kristianstad
20-22 april IFK Kristianstad – IK Sävehof
27-29 april IK Sävehof – IFK Kristianstad
1 maj IFK Kristianstad – IK Sävehof (Eventuellt)
3 maj IK Sävehof – IFK Kristianstad (Eventuellt)

Speldagar för match två samt tre fastställs senare.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..