SM-finaler 2010 i Malmö Arena

SM-finalerna i handboll 2010 kommer att avgöras i Malmö Arena. På måndagen undertecknades avtalet mellan arenabolaget Parkfast Arena AB och Svensk Elithandboll. Datum för finalerna är lördagen den 8 maj.

Det är nu sjätte gången som SM-finalerna avgörs i en enda direkt avgörande match. Konceptet med en final i dubbelarrangemang, damer och herrar, har blivit en succé och har kommit för att stanna. Tidigare år har finalerna, inför fullsatta läktare, avgjorts vid tre tillfällen i Globen och två i Scandinavium.

– Det känns både roligt och naturligt att nästa gång kunna erbjuda denna handbollsfest i Malmö som nu har en arena i världsklass. Dessutom är Skåne, som bekant, landets främsta handbollsregion med åtta elitserielag, sex herr- och två damlag, säger HEH:s kanslichef Arne Johansson.

Avtalet innefattar även att elithandbollens upptaktsträff för media inför säsongspremiären förläggs till Malmö Arena den 16 september. Också den traditionella handbollsbanketten efter finalerna kommer att avhållas i Arenan. Vid SM-banketten senast i Globen deltog 800 personer.

– Redan nu inleds arbetet för att planera för att SM-finalerna i Malmö 2010 blir den bästa folkfesten och totalupplevelsen för handbollspubliken någonsin, säger Arne Johansson som ingått i organisationsledningen vid samtliga fem tidigare finalevenemang.

Det var i november 2008 som denna storslagna evenemangsarena, inte minst för handboll, invigdes. Sedan tidigare är det känt att 2011 års VM-final kommer att avgöras här.

–  Vi är oerhört glada att Malmö Arena och Malmö får värdskapet för nästa års SM-finaler i handboll för herrar och damer. Vi har haft ett konstruktivt och bra samarbete med både Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll på vägen till detta beslut. Evenemanget är viktigt för både stad och region och blir ytterligare ett bevis på att vi tillsammans arbetar strategiskt och målmedvetet för att etablera oss i evenemangens finrum. Vår nya fina Malmö Arena skall fyllas med 13.000 handbollsvänner från när och fjärran som vi hälsar varmt välkomna till Malmö i maj 2010, säger Karin Mårtensson, VD Malmö Arena.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..