Handboll, SHE, Semifinal 5, SŠvehof - Skuru

HEJSAN MALMÖ HÄR KOMMER GULSVART

Damerna vann den femte och avgörande semifinalen mot Skuru. Nu väntar final i Malmö Arena mot H65 Höör.

De tidigare semifinalerna hade bjudit på bra hemmaspel. Sävehof hade dominerat i Partille Arena medan Skuru bjudit på ett helt annat motstånd i Eriksdalshallen. På söndagskvällen var det dags för den femte och avgörande semifinalen och mycket folk hade tagit sig till den Gulsvarta hemmaborgen för att se nervkittlande handboll.

Skuru inledde piggast och fick ett par enkla mål i början av matchen. Hemmalaget verkade nervöst men efter dryga fem minuter lossnade det. Man fick stopp på Skurus anfallsspel och Johanna Bundsen iscensatte flertalet kontringar som gjorde att Sävehof kopplade greppet om matchen. Efter 18:24 hade Gulsvart skaffat sig en sexmålsledning. Något man inte släppte i den första halvleken och när domarna blåste för halvtid stod det 15–9. 

– Alla var jättenervösa och taggade inför matchen. Man mådde lite så där halvdåligt men så fort startsignalen gick kändes det som att vinst var det enda som fanns, säger Ida Odén.

Den andra halvleken var lite av ett ställningskrig inledningsvis. Lagen bytte mål med varandra och Sävehof hade kontroll på vad som hände på plan. Jamina Roberts och Loui Sand var framgångsrika från sina respektive vänsterpositioner. I mitten huserade Elin Hallagård med ett majestätiskt skytte och bredvid sig på sin högersida bjöd Ida Odén på ett genombrottsspel som bara hon kan.

Med 20 minuter kvar gjorde hemmalaget det avgörande segerrycket. När Sävehofs meste målskytt genom tiderna – Ida Odén – satte 25–15 steg jublet lite extra och många började känna finalvittring. Skuru hämtade sig aldrig från detta. Slutsiffrorna skrevs till 35–20 och Sävehof är klart för SM-final i Malmö Arena på lördag. Där väntar H65 Höör.

– Det ska bli kul att möta dem i en final. Det har vi aldrig gjort innan så det blir annorlunda.

Det var flera spelare som gjorde sina sista matcher i Partille Arena för denna gången. Men det är ingenting laget har funderat över, säger Odén som prisades efter matchen för sitt match- och målrekord i den Gulsvarta tröjan.

– Man hinner inte tänka att ”förlorar vi så blir det inget mer”. Man har bara fokuserat på den här matchen. Det kommer väl sjunka in lite mer efter nästa match.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..