Rasmus_Overby_Nyhetsbrev

SM – FINAL 3:5 I PARTILLE ARENA!

NYHETSBREV

FINAL 3:5 Sävehof damer möter Skuru

Måndag 23/5 klockan 19.10

Efter förlust hemma i måndags kvitterade damerna finalspelet i Stockholm i fredags. Nu står det 1 – 1 i matcher och damerna chansen att ta kommandot i finalen.

Hemmapubliken är viktig, så nu gäller det att vi alla ställer upp och kommer och stöttar tjejerna. Medlemma, supportrar, partners och alla i Partille kom till Partille Arena måndag kväll.

I pausen kommer vi tacka av de herrar som lämnar föreningen.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra damer till en seger i den tredje finalmatchen.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

RASMUS OVERBY

Två matcher in i SM-finalserien mot Skuru IK är ställningen 1–1. Kvitteringen kom i fredags där en magnifik första halvlek från IK Sävehof lade grunden till det som senare skulle sluta i seger med 34–30. Nästa rond mellan lagen spelas i Partille Arena på måndag; då hoppas huvudtränare Rasmus Overby känna stödet från de gulsvarta supportrarna.

Vad ser du för skillnader och likheter mellan match ett och två i den här finalserien?

– Vi fick bättre träff på skotten och hade högre procent i den andra matchen. Vi fick också bättre träff bakåt och tog lite mer initiativ, som gjorde att de hamnade på samma ställe som vi var på i den första matchen. De hade då svårt att ta sig igenom och behövde spela sju-mot-sex för att göra mål på oss, vilket de gjorde i hela den andra halvleken. Det var ett kvitto på att vi hade spelat bra försvarsspel i sex-mot-sex.

Det är två dagar mellan matcherna den här gången. Hur mycket hinner man justera och gå igenom nya saker under den tiden?

– Vi har lagt fokus på oss själva och försökt optimera för att hitta olika möjligheter som gör att vi kan ta initiativet även i nästa match. Vi gör inte en helt ny gameplan, men lägger till fler saker i verktygslådan som vi kommer kunna använda oss av.

Vad tycker du utmärker den här finalserien såhär långt?

– Att det är handboll på hög nivå. Det är tydligt att det här är Sveriges två bästa lag och båda har chansen att vinna varje match, där det inte spelar så stor roll om det är på hemma- eller bortaplan. Vi vet om att det är små marginaler som gör skillnaden och de har en duktig tränare i Magnus Oscarsson som kommer med olika taktiska drag. Det är viktigt att vara noggrann med detaljerna, att hela tiden vara på tå och att hela tiden tänka ett steg längre än bara nästa situation.

Det var bra tryck på läktarna i Eriksdalshallen i fredags. Vad hoppas du att publiken i Partille Arena kan kontra med den här gången?

– Jag förväntar mig att de ger allt vad de har. Det är SM-final en gång om året och det är dags att alla kommer till Partille Arena – jag vill att hela Partille ska komma hit. De kan hjälpa oss enormt mycket och när det är så små marginaler som avgör, så ska vi se till att utnyttja det så mycket det går. För oss som ledare och spelare i Sävehof betyder det enormt mycket att ha publiken bakom oss! 

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..