Micke_nyhetsbrev-2022-2023

SM-FINAL 2 HERRAR!

FINAL 2 HERRAR!
Måndag 22/5

19.10 SÄVEHOF – KRISTIANSTAD (H)

  • Seger i Kristianstad i lördags med 5 bollar.
  • I årets serie slutade hemmamatchen oavgjort 28 – 28 hemma och Sävehof segrade på bortaplan (33 – 37).
  • Den interna skytteligan i slutspelet toppas av Elias á Skipagøtu med 52 mål följd av Sebastian Karlsson (35) och Adam Blanche (25).

FOLKFEST VÄNTAR. NU HJÄLPS VI ÅT ATT FYLLA PARTILLE ARENA OCH STÖTTA HERRARNA TILL EN SEGER

 MICHAEL APELGREN

Idag spelas SM-finalmatch nummer två mot IFK Kristianstad. Efter vinst på bortaplan i lördags leder IK Sävehof matchserien med 1–0. Här berättar huvudtränare Michael Apelgren om det första mötet, samtidigt som han blickar fram emot drabbningen i Partille Arena.

Hur tycker du att det såg ut i den första finalmatchen där det blev vinst med 34–29?

– Väldigt bra, såklart. Samtidigt är det en speciell känsla efteråt eftersom man måste vinna två matcher till. Det blir inte den där riktiga glädjen, utan man måste vara målinriktad mot vad som komma skall.

Vad fick ni framförallt till ur ett spelmässigt perspektiv?

– Det var småsaker som fällde avgörandet. Det viktigaste var att Simon (Möller) var så bra i mål och att vi lyckades kontra in bollarna, det var de två vinnande faktorerna skulle jag säga. Vi kommer behöva vara bättre i nästa match för vi kan ändå inte räkna med samma antal räddningar då.

Vi fick som sagt se ruggiga räddningar från Simon flera gånger om. Var det det här du såg framför dig när ni släppte Bertram Obling för ett år sedan?

– Man har ju alltid önskat och drömt om det, och det är något som vi har jobbat för varje dag. Det här är kvittot på att vi ska lita på vår egen ungdomsverksamhet och våga ge spelarna chansen, då kan det hända saker framåt vårkanten.

Finns det andra individuella prestationer som du tycker stack ut från i lördags?

– William Andersson Moberg gjorde det bra och stod fram! Även Pontus Brolin gjorde det väldigt bra försvarsmässigt.

Att Markus Olsson gjorde tio mål för Kristianstad, är det sådant man får leva med?

– Helst skulle han väl ha gjort lite färre. Han gjorde tio mål på sjutton skott, så det är ändå sju bollar till oss, vilket får vara okej för en så bra spelare. Vi kommer aldrig kunna nolla honom och han är alltid bra i viktiga matcher för Kristianstad.

Att plocka minst en seger på bortaplan var ett krav för att ha möjlighet att vinna guldet. Hur mycket hade ni pratat om att hantera trycket från läktarna som var i Kristianstad Arena?

– Vi har jobbat en massa med det och har försökt förbereda oss. Den här vinsten var viktig, för även om vi inte skulle klara av att vinna på hemmaplan så känner vi att vi kan klara av att vinna borta nu också.

Försöker ni rida vidare på den här vinsten eller nollställer ni inför matchen på måndag?

– Vi måste nollställa och jobba stenhårt, det finns ingen annan väg. Det är annorlunda om man leder i ligaspelet och kanske har lättare motstånd i någon av de sista matcherna, men nu möter vi Sveriges bästa lag och vi måste slå dem tre gånger.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..