180911_anders_eliasson_640

SM-FINAL 2

SM-Final 2 ikväll 18:10
Sävehof vs Alingsås (1-0)

Köp biljett på webben >>>

Förutsättningarna inför finalserien var tydliga – ska Sävehof kunna bli svenska mästare krävs det en vinst på bortaplan. Den kom direkt, men från gulsvart håll vägrar man sätta sig på höga hästar:
– Det är bättre att leda med 1-0 än ha 0-1 efter första matchen, och vi ska göra allt vi kan för att följa upp starten med något bra här hemma. Men vi vet samtidigt att det är två bra lag som möts, och precis som vi kan vinna borta kan Alingsås också göra det, säger managern Anders Eliasson.

Han höjer ett varningens finger för Alingsås i allmänhet och för Mikael Franzén i synnerhet. Den förre Sävehoftränaren är en duktig analytiker, och laget har hög kapacitet.
– Men vi vill tro att vi gjort vårat jobb när det handlar om förberedelser och ser fram emot att spela igen, fortsätter Anders Eliasson.

Eftersom det blev vinst senast kan man tänka sig att det i stora drag eftersträvas en kopiering av insatsen. Sju mot sex-spelet var lyckosamt, och Jonas Larholm briljant. Samtidigt var kantspelarna Viktor Ottosson och Sebastian Karlsson (sju mål vardera) riktigt bra.
– Alingsås hade första halvlek, men vi tog kommandot i den andra. Fast det var inte någon utvisning här eller ett mål där som avgjorde, utan totalt sett var vi lite hetare. Vi slänger oss efter bollen, visar att vi vill vinna kamperna. Men det finns detaljer som kan bli bättre. Vi kommer jobba hårt för att inte släppa in lika många mål den här gången, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..