Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Skövde

SLUTSPELSKÄNSLA NÄR SKÖVDE BESEGRADES

IK Sävehof tog två poäng i torsdagens toppmöte i Handbollsligan där IFK Skövde stod som motståndare. Två mål skulle i slutändan gälla som segermarginal när det blev vinst med 30–28.

Kort efter att damerna säkrat två poäng i och med segern mot Önnered med 35–18 var det herrarnas tur att inta planen i Partille Arena. Genomgående var mötet med Skövde en jämn historia där gästerna tidigt satte sig i ett tvåmålsöverläge.

Snabbt kom dock den gulsvarta vändningen när först Elias Ellefsen á Skipagötu ordnade den första reduceringen och Kelvin Roberts fyllde på med två mål som innebar 4–4 respektive 5–4. Det var full kraft i satsningarna och det efterföljande firandet var svårt att inte ryckas med i när Kamikaze även sjöng hans namn.
– Det är exakt det där som är Sävehof. Hans kompisar står i klacken och ingen blir gladare än dem när han får göra de där målen. Samtidigt är det ingen som blir gladare än oss när han springer och visar hur mycket han älskar att göra det där. Det var fantastiskt härligt att se hur han gav oss energi att vända matchen, sade huvudtränare Michael Apelgren.

Som konstaterat var det här en jämn kamp mellan två topplag i serien och vid signalen för halvtid var det Sävehof-ledning med uddamålet. Efter pausen gjorde Skövde de två första målen, men drygt fem minuter in i den andra halvleken blev Sävehof första lag att avancera upp i en tremålsledning.

Direkt efteråt skulle differensen även öka till fyra och på så sätt skapades ett övertag som aldrig skulle lämnas över.
– Det var väl kanske det som avgjorde till slut – att vi fick vara i förarsätet. Skövde hade en period där de var lite darrigare och gav oss ett par bollar, kanske vann vi matchen på det, resonerade Apelgren.
– I den här typen av matcher som är så jämna är det de små detaljerna som avgör och jag tror att det där lilla rycket som kom när de gjorde några misstag eller när vi försvarade bra, det kan man alltid diskutera, var det som gjorde att vi tog det till slut.

Matchen var fylld av känslor och fick Apelgren att längta lite efter det kommande slutspelet.
– Det var riktig slutspelsfeeling på den här matchen. Skövde är riktigt bra och vi kände att det var på håret hur den här matchen skulle gå. En sak som kan ha avgjort är att vi hade en fantastisk klack i dag också. Det kommer bli ett häftigt slutspel sedan.

IK Sävehofs målskyttar: Rune Schröder 7, Emil Berlin 5, Sebastian Karlsson 5, Sebastian Spante 5, Elias Ellefsen á Skipagötu 3, Kelvin Roberts 2, Vetle Eck Aga 1, Jonathan Stenbäcken 1 och Marcus Lennernäs 1.

IFK Skövdes målskyttar: Jack Thurin 10, Bjarni Valdimarsson 7, Matias Helt Jepsen 3, Viktor Hallén 2, Rex Blom 2, Kristian Svensson 1, Dan Beck Hansen 1, Fredrik Mossestad 1 och Jesper Jensen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..