SLUTSPELET INLEDDES MED FÖRLUST

IK Sävehof föll i den första kvartsfinalen borta mot HK Malmö med 18-22.
– Vi hänger inte läpp trots förlusten och nu ser vi framåt, sade Anders Eliasson som såg fram emot det kommande mötet.

På måndagskvällen var det äntligen dags för IK Sävehof att kliva in i slutspelet. HK Malmö, som slutade tvåa i Handbollsligan, är motståndet i den här kvartsfinalserien som inleddes nere i Skåne och Baltiska Hallen.

Det var Malmö som inledde med matchens första mål, men överlag var det Sävehof som fick till den bästa starten när laget omedelbart vände tillbaka och tog ledningen med 3-1. Endast två insläppta mål efter tio minuters spel för Sävehof vittnar om en stark defensiv. Runt den 20:e matchminuten ryckte Malmö dock ifrån och lyckades skapa en tremålsledning. En av nycklarna för hemmalaget var målvakten Dan Beutler som bland annat plockade en straff i den första halvleken. När lagen gick in för halvtidsvila hade Sävehof förminskat avståndet och resultattavlan visade då 11-10 till Malmö.

Halvlek nummer två fick en negativ start sett ur Sävehof-ögon. Det blev endast ett mål på de tio första minuterna och återigen var det Beutler som spelade en viktig roll för Malmö. Comebackande Jonas Larholm såg till att den dystra sviten tog slut när han prickade in sitt första mål sedan skadan. Med tio minuter kvar var av matchen var avståndet upp till hemmalaget endast två mål och matchen levde i allra högsta grad. Mot slutet ryckte dock Malmö ifrån igen och de kunde vinna med 22-18.
– Jag tycker att det var en bra match. Det var en hård kamp och ett bra försvar från vår sida. Vi hade en olycklig period i början av andra där vi slarvade ett par gånger, det gjorde att de fick en ledning på tre mål som de sedan höll hela vägen, sammanfattade manager Anders Eliasson matchen.
– Vi försökte, men tiden gick fort och Beutler tog tyvärr flera av skotten. Vi gjorde det bra och stod upp, det var det sista som saknades idag. 

Kommande match i denna kvartsfinalserie spelas i Partille Arena på måndag (26:e mars).
– Vi ska analysera och se på detta nu. Vi ska titta oss i spegeln och se vad vi kan göra för att höja oss något snäpp till, kommenterar Eliasson vad som ska göras fram till nästa match.